Home Nieuws ‘Vorig jaar riep iedereen Ajax, ik denk nu dat het richting 50/50...

‘Vorig jaar riep iedereen Ajax, ik denk nu dat het richting 50/50 gaat’

1599
0

PSV zal over enkele weken niet meteen tot titelfavoriet worden benoemd maar feit is wel dat de ploeg van Ruud van Nistelrooij hoog aangeschreven zal gaan worden.

Dat heeft natuurlijk van doen met de transferzomer en de slagkracht van de club op zowel de nationale als internationale transfermarkt. De club doorstaat tot op heden een pittige en stevige transferzomer en zag nog geen echte smaakmakers vertrekken. Voor diverse analisten is het in ieder geval reden om stil te staan bij de ambities van de club.

Het valt Kraay jr. op dat spelers vallen voor het verhaal van PSV. Algemeen directeur Marcel Brands krijgt daar de credits voor. “Hij is nu zijn geld al waard. De manier waarop hij Xavi Simons en Luuk de Jong over de streep getrokken heeft. Na één gesprek zijn spelers om. Je hoort het aan Til, Xavi Simons en Luuk de Jong.”

Veel zal afhangen van het aanblijven van Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré. Mochten deze twee sterspelers bij PSV blijven, zien verschillende analisten de panelen in de Eredivise wel verschuiven. Dat stellen ondermeer hans Kraaij en Sjoerd Mossou vast. Als PSV Gakpo en Sangaré binnenboord weet te houden is het titelfavoriet, voorspelt ESPN-verslaggever Hans Kraay jr.

“Vorig jaar riep iedereen Ajax, ik denk nu dat het richting 50/50 gaat”, zegt Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen bij VoetbalPraat op ESPN. Kraay jr. vult aan: “Als Gakpo en Sangaré blijven, is PSV wat mij betreft titelfavoriet.”

“Het is ook het goede moment”, zegt Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad. “Ajax is in transitie: een nieuwe trainer, een nieuwe technische leiding, veel nieuwe spelers. Het is niet meer de lijn-Ten Hag die door wordt getrokken. PSV probeert te investeren omdat ze voelen dat het nu kan. Het gaat niet alleen om de titel, maar ook aanhaken in de Champions League. Als dit nog drie jaar zou duren, wordt afhaken definitief afhaken.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here