Home Nieuws Voospellingen: ‘PSV steekt er bovenuit, Feyenoord groeit nog, Ajax is een middenmoter’

Voospellingen: ‘PSV steekt er bovenuit, Feyenoord groeit nog, Ajax is een middenmoter’

568
0

Nu de start van de Eredivisie weer aanstaande is, regent het weer voorspellingen en analyses. De analisten vallen over elkaar heen als het gaat over de kansen op de landstitel voor PSV, Feyenoord en Ajax.

In Amsterdam is het vertrouwen laag te noemen gezien de aanwezige kwaliteiten. In Rotterdam weet men het niet zo goed en in Eindhoven is het vertrouwen erg groot. Feyenoord is dan wel een heuse titelkandidaat maar de club uit Rotterdam boezemt geen angst in. Oud-PSV’er Huub Stevens denkt dan ook te weten dat PSV de grootste kandidaat voor de landstitel is.

De broer van Luuk de Jong, Siem de Jong, baseert zijn mening meer op hoop dan op realiteit want Siem de Jong ziet Ajax komend seizoen toch kampioen worden. Huub Stevens en Karim El Ahmadi denken dat Ajax kwaliteit tekort komt.

In gesprek met het Algemeen Dagblad geven de drie analisten hun mening maar over Ajax zijn ze niet erg te spreken. PSV en Feyenoord worden hoger aangeslagen. “PSV steekt er voor mij op dit moment iets bovenuit. Feyenoord zie ik nog wel groeien. Die waren niet op hun sterkst in de strijd om de Johan Cruijff Schaal”, aldus Stevens. “Nee, maar ik vind Feyenoord defensief wel het best”, reageert El Ahmadi.

“Zeker nu Geertruida lijkt te blijven en Nieuwkoop is teruggehaald. Trauner hebben ze ook terug. En een stabiele defensie is denk ik de basis voor een succesvol seizoen. Net als Ajax kan PSV daar ook nog wel wat gebruiken. En zowel Stengs als Ivanusec, die ze nog gaan halen, kan prima achter de spits spelen.”

Siem de Jong is vooral benieuwd hoe zijn broer het seizoen zal gaan starten. “PSV vind ik een heel mooie mix hebben van ervaring en talent. Met Bakayoko, Saibari, Babadi en ook Lang komen daar best weer wat jongens aan. Zij mogen van mij tweede worden. En laat mijn broertje Luuk dan maar meteen topscorer van de Eredivisie worden”, zegt Siem de Jong.

De broer van Luuk de Jong krijgt geen bijval van Stevens en El Ahmadi. Ook Johan Derksen heeft geen hoge pet op van het huidige Ajax. Derksen denkt zelfs dat Ajax een modale middenmoter zal gaan worden dit seizoen.


Vorig artikelPSV zet met bod van 12 miljoen euro vol in op komst balvaste Schouten | Nottingham Forest en AC Milan lijken geen concurrent te zijn
Volgend artikelAad de Mos waarschuwt PSV ook in Belgische media nogmaals voor ‘foute’ transfer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in