Home Nieuws Voorzitter supportersvereniging PSV: Salarissen spelers en directie niet heilig

Voorzitter supportersvereniging PSV: Salarissen spelers en directie niet heilig

131
0

Nu er in landen om ons heen steeds meer stemmen op gaan om te korten op spelerssalarissen, lijkt de discussie in Nederland ook steeds meer vorm te krijgen.

Europese clubs uit de grootste voetballanden staan op omvallen en zijn na een maand zonder inkomsten al in rep en roep. Dat is op zich al een schande te noemen en zelfs na het korten van de schrikbarend hoge lonen, zijn er nog steeds financiele problemen bij clubs als Barcelona, Juventus, Tottenham en Schalke.


Hoe staat het ervoor in de vaderlandse Eredivisie? Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging PSV, vindt dat niet uitgesloten moet worden dat de spelers van PSV een deel van hun salaris moeten inleveren. Er kunnen ook voor PSV tekorten ontstaan.

Timmermans vindt dat de salarissen van directeuren en spelers best naar beneden mogen worden bijgesteld als dat nodig is. “Er mag in barre tijden zeker een beroep worden gedaan op de solidariteit en loyaliteit van de PSV-supporters. Dat moet dan wel gepaard gaan met offers van de grootverdieners. Samen door de crisis”, zegt de voorzitter van de supportersvereniging in hetEindhovens Dagblad.

“Het mooiste zou zijn als er op een gepast moment een gebaar komt vanuit de spelersgroep. Ik weet zeker dat dat ook helpt om supporters in moeilijke tijden over de streep te trekken, als aan hen iets gevraagd wordt in het belang van de club”, aldus Timmermans.


Facebook Comments Box