Home Nieuws Voorzitter supportersvereniging gerust op gedrag PSV fans in Monaco

Voorzitter supportersvereniging gerust op gedrag PSV fans in Monaco

441
0

Het voetbal in Nederland wordt de laatste weken ontsierd door tal van geweldsincidenten. PSV weet zich in Monaco gesteund door 1100 fans maar er worden geen ongeregeldheden verwacht.

Harrie Timmermans, voorzitter van Supportersvereniging PSV, hoopt dat het geweld snel minder wordt.

“Je kunt met allerlei stoere oneliners over het aanpakken van voetbalgeweld komen, maar het is vooral belangrijk om de dialoog met de supporters te blijven aangaan en te weten waarom dingen soms gebeuren zoals ze gebeuren. Bij PSV kan dit bijvoorbeeld via het zogeheten PSV Klankbord, een overlegorgaan waarin een groot aantal supportersgroeperingen met al hun signalen samenkomt”, zegt voorzitter Timmermans in gesprek met het Eindhovens Dagblad

Volgens Timmermans komt het door ‘veel opgekropte woede’. “Het is geen excuus en ik wil ook echt niet de softie uithangen, maar mogelijk is het wel een verklaring voor een aantal excessen van nu. Die zijn niet even te bestrijden door met veel decibellen te roepen dat de maat vol is of schreeuwen dat er keihard ingegrepen wordt. Het zijn nietszeggende kreten, die vaak ook een recept voor mislukking zijn.”

PSV heeft in Monaco de steun van ruim 1100 fans. Timmermans verwacht geen incidenten rond de fans in Monaco. “Bovendien wordt daarbij de massa meestal over een kam geschoren met de individuen die het nodig vinden om zich te misdragen. Met het over-, over-, overgrote deel van de supporters is er nooit wat. Die genieten gewoon van hun potje voetbal”, aldus voorzitter Timmermans.

Er is vandaag op de wedstrijddag echter geen kaartverkoop, deelde Monaco correspondent Jurriaan van Wessem eerder via Twitter mede.

https://twitter.com/JurrVanWessem/status/1455928368227098629?s=20

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here