Home Nieuws Voorzitter Samsunspor goed op de hoogte van verleden Ihattaren en haalt hard...

Voorzitter Samsunspor goed op de hoogte van verleden Ihattaren en haalt hard uit: ‘Je bent een probleemspeler’

1301
0

Mo Ihattaren was deze week opnieuw in het nieuws en wederom niet in positieve zin.

De talentvolle middenvelder doorstaat een zeer moeizame fase van zijn carrière, dat eigenlijk geen carrière meer genoemd kan worden. Het bleek afgelopen week wederom een dramatische week te zijn voor Mo Ihattaren.

Het verhaal is bekend, nadat er veel enthousiasme ontstond rond het zogenaamde vier-jarige contract wat de Utrechter vanuit Turkije werd aangeboden. Donderdag werd bekend dat alles werd afgeblazen. Het mag geen opzienbarende situatie worden genoemd gezien de geschiedenis van de speler.

Een reactie vanuit Turkije kon niet uitblijven. En zo geschiedde. De voorzitter van dienst wenst vanuit Turkije namelijk wel even een update te geven over de gebeurtenissen rond Ihattaren.

Voorzitter Yüksel Yildirim zegt in gesprek met het medium Halk het volgende: ‘We hadden een akkoord bereikt met Ihattaren. Hij zou in de eerste seizoenshelft per wedstrijd betaald krijgen, omdat hij niet fit was. De speler accepteerde het aanbod en de fans in Samsun verwelkomden hem. Toen begon zijn manager zich er plots in te mengen.’

De zaakwaarnemer van Ihattaren probeerde de deal volgens Yildirim nog te veranderen. ‘Hij probeerde ons waarschijnlijk in het nauw te drijven. Hij zei dat ze het contract nog niet hadden getekend en dat ze toch maandelijks salaris wilden hebben. Ze eisten ook een groot deel van de transfersom als Ihattaren in de toekomst verkocht zou worden.

Dat accepteerden we niet. Ik zei: “Je bent een probleemspeler, waarom zouden we je betalen als je niet speelt?”, klinkt het weinig vleiend. Uiteindelijk leidde het tot een breuk tussen Samsunspor en Ihattaren.

‘We hebben aangegeven dat Ihattaren zou spelen onder de voorwaarden die we eerder hadden afgesproken. Als hij dat niet zou accepteren, was het einde verhaal. Zijn manager vroeg ook om meer geld. Hij accepteerde ons aanbod niet en vertrok. Uiteindelijk draait het allemaal om geld.’


Vorig artikelDe schalen van Ronald Waterreus: ‘Wij speelden Ajax helemaal zoek’
Volgend artikelNoa Lang bezorgt PSV tegen Feyenoord veertiende Johan Cruijff Schaal uit clubgeschiedenis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in