Home Nieuws Vooruitziende blik Brands: ‘Spurs bood 19 miljoen voor Depay’

Vooruitziende blik Brands: ‘Spurs bood 19 miljoen voor Depay’

21
0

De periode van Marcel Brands bij PSV heeft de club veel goeds gebracht. De voormalig td van de club wist miljoenen euro’s te verdienen voor PSV.

In gesprek met het Algemeen Dagblad doet Brands uit de doeken hoe zijn eerste jaren in Eindhoven verliepen. De club stond er financieel gezien bijzonder slecht voor maar ontving een miljoenenbod uit Londen voor Memphis Depay.


PSV’s komende tegenstander in de Champions League zag al snel toekomst in Memphis Depay. Brands voorzag echter dat PSV later meer voor de ster in wording kon ontvangen en zo geschiedde. “We hadden periodes dat we ons afvroegen of we de salarissen die maand wel konden betalen”. Brands moest een deal sluiten met de gemeente Eindhoven, die de grond onder het Philips Stadion overkocht.

Hierdoor was PSV uit de schulden en kon het zich zelfs veroorloven om een bod van Tottenham Hotspur op Memphis Depay af te slaan. “Ik zei toen tegen de directie en de rvc: ‘19 miljoen euro is veel geld maar we moeten het niet doen’, meldt de Brabander.

Brands kijkt ook nog terug op de zomer van 2014. “In de tweede helft van het seizoen ervoor had ik al gezien dat we met veel jonge talenten de beste ploeg van Nederland waren. Alleen was in de winter de achterstand te groot om Ajax nog in te halen. Uiteindelijk werden we dat seizoen erna ook kampioen.”


Facebook Comments