Home Nieuws Voorspellingen Ajax – PSV

Voorspellingen Ajax – PSV

52
37

Zeven voormalig PSV’ers blikten afgelopen week vooruit in De Telegraaf of het Algemeen Dagblad. ‘Ajax – PSV is een wedstrijd op zich’, is de algemene tendens waarbij de Amsterdammers licht favoriet zijn bij menig ex speler.

Joop Hiele: ‘Zege PSV gunstigste’
Voormalig PSV-keeperstrainer Joop Hiele hoopt als oud-Feyenoorddoelman op een zege van PSV. “Dat vind ik de gunstigste uitslag”, zegt hij in het Algemeen Dagblad. “Maar ook met zes punten afstand is er nog niets beslist. Dat hebben we eerder wel gezien.”

Søren Lerby: ‘Minder kans dan normaal’
Søren Lerby, die net als Jonk in zijn carrière voor Ajax en PSV speelde, zegt in De Telegraaf dat hij verwacht dat PSV aan het kortste eind trekt. “Het klopt dat PSV het vaak goed doet in de Amsterdam ArenA, maar dit keer denk ik dat ze minder kans hebben. Ook al, omdat ze op zijn zachtst gezegd niet in hun beste fase zitten.”

Arthur Numan: ‘Het Ajax-spel ligt PSV’
In diezelfde krant waagt Arthur Numan zich niet aan een voorspelling. Wel denkt de voormalig PSV-verdediger, die in 1997 kampioen werd, dat PSV kans maakt. “Het spel van Ajax ligt PSV wel. Ajax zal voor eigen publiek iets willen laten zien. Daardoor krijgt PSV meer ruimte om te voetballen”, aldus Numan, die een vergelijk ziet met zijn eigen tijd als speler van PSV. “Ajax bracht het beste in ons naar boven. Het open spel van Ajax lag ons wel.”

Gerald Vanenburg: ‘Ajax titelfavoriet’
Gerald Vanenburg speelde 173 wedstrijden voor Ajax en 199 voor PSV. Hij ziet Ajax als de favoriet voor zondag, maar ook in de titelstrijd. “Beide clubs doen nog mee om de titel, maar voor mij is PSV de underdog. Ajax is constanter en in mijn ogen nog altijd titelfavoriet nummer één. Ik verwacht een 2-1 zege voor de Amsterdammers”, vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

Patrick Paauwe: ‘Wedstrijd op zich’
Tot slot Patrick Paauwe, die tegenwoordig trainer is in de jeugdopleiding van PSV. Evenals Heintze zet hij in op een zege voor PSV. “PSV speelt de laatste weken niet overtuigend, maar dit duel zie ik als een wedstrijd op zich. Daarom verwacht ik dat PSV in de ArenA wint van Ajax: 1-2.”

Jan Heintze: ‘Gecontroleerd beginnen’
De Deen Jan Heintze speelde ruim 300 wedstrijden voor PSV en werd liefst negen keer kampioen. Mede gebaseerd op zijn eigen ervaringen denkt hij dat zijn oude ploeg van Ajax wint. “Als PSV de wedstrijd geconcentreerd begint zie ik het positief in. Ik verwacht een 1-2 zege in Amsterdam”, aldus Heintze tegenover het Algemeen Dagblad.

Wim Jonk: ‘PSV gevaarlijk in underdogpositie’
Middenvelder Wim Jonk speelde in zijn carrière voor zowel PSV als Ajax en ziet de club die hij als hoofd jeugdopleidingen als laatst diende, als favoriet. “Ajax is beter in vorm. De spelers vinden elkaar net iets sneller dan PSV en spelen in een hoger tempo”, stelt Jonk in De Telegraaf. “Het vertrouwen bij PSV is laag, dat zie je terug in het spel. Ik verwacht dat Ajax de bovenliggende partij is, al heeft PSV in het verleden bewezen gevaarlijk te zijn in een underdogpositie.”


Facebook Comments

37 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here