Home Nieuws Andries Jonker over voormalig pupil Rodriguez: ‘Als hij naar PSV gaat is...

Andries Jonker over voormalig pupil Rodriguez: ‘Als hij naar PSV gaat is het meteen de beste speler’

3335
0

Telstar-trainer Andries Jonker is vol lof over Ricardo Rodriguez. Jonker was de trainer van dienst in Wolfburg toen Rodriguez daar furore wist te maken.

Jonker is nog altijd onder de indruk van de Zwitser en zegt dat PSV een zeer goede speler aan de selectie zou toevoegen mocht zijn komst eindelijk gerealiseerd worden.


Maandagavond werd in het FOX Sports programma over de Eredivisie de fragiele en probleempositie bij PSV besproken. PSV heeft dringend behoefte aan versterking. Kenneth Perez snapt dat PSV in de zoektocht naar een linksback denkt aan een zwaargewicht. Ricardo Rodríguez van AC Milan wordt al weken genoemd maar de speler lijkt vooralsnog geen keuze te kunnen maken tussen een lucratiever aanbod van Fenerbahce en een aanbod van de stabielere club PSV.

NOS-commentator Arno Vermeulen zag een alternatief voorhanden en laat de naam van Heracles speler Lennart Czyborra vallen. “Het hangt van het prijskaartje af. Ik denk dat ze Czyborra niet gehaald hebben omdat ze niet op zoek naar een talentvolle speler. Ze zoeken naar iemand die er gelijk staat”, zegt Perez bij Voetbalpraat op FOX Sports. “Czyborra had misschien in de zomer een optie geweest voor PSV.”

“Ik zou Czyborra wel gehaald hebben als ik PSV. Het is een talentvolle linksback, die aanvallend ingesteld is en loopvermogen heeft”, zegt Vermeulen. “Hij is een beetje hetzelfde als Gosens, waar ik ook gecharmeerd van ben. Ik ken Rodríguez het beste van het Zwitserse elftal. Daar was hij altijd een heel goede speler. Ik zou uit paniek nu geen miljoenen betalen voor Rodríguez.”

FOX-presentator Vincent Schildkamp haalt uitspraken van Telstar-trainer Andries Jonker aan. “Hij heeft met hem gewerkt bij VfL Wolfsburg. Hij zei op de radio: als Rodríguez naar PSV gaat is het meteen de beste speler die ze hebben. Hij was vol lof over die jongen.”