Home Nieuws Voormalig trainer enthousiast: ‘Bruma is een exceptioneel talent’

Voormalig trainer enthousiast: ‘Bruma is een exceptioneel talent’

77
0

In gesprek met De Telegraaf is Jan Olde Riekerink lovend over de kwaliteiten van Bruma.

Als trainer van Galatasaray maakte hij de aanvaller van dichtbij een jaar lang mee en is hij nog steeds erg enthousiast over de aanvaller. PSV doet een goede zet, vindt de trainer. “Zoals ik hem toen heb meegemaakt, vond ik het een exceptioneel talent”, aldus Olde Riekerink. “In de zomer van 2016 wilde PSV hem ook al hebben, toen heb ik gezegd dat hij niet weg mocht van mij. Ik had heel hoge verwachtingen van hem toen hij wegging bij Galatasaray en die heb ik nog steeds. Als je kijkt naar wat hij allemaal kan, dan kan hij richting de top.”


Bruma heeft alles wat een vleugelspeler moet hebben vindt Olde Riekerink. “Hij is technisch vaardig en combineert dat met snelheid. Hij heeft diepgang zonder bal en ik moet zeggen dat hij verdedigend ook ontzettend veel werk verricht”, zo geeft hij aan. “Zijn bereidwilligheid is groot. Als je het hebt over individuen die het verschil kunnen maken: dat kan hij. Hij is wel een bijzondere jongen, met een eigen willetje, maar wel fair.”

Olde Riekerink gaat verder: “Dit maakt me heel benieuwd. Onder meer Wesley Sneijder bekommerde zich in Istanbul om hem. Ik denk dat PSV een goede club is voor hem. Hij past bij het Nederlands voetbal”, besluit Olde Riekerink.


Facebook Comments