Home Nieuws Voormalig trainer: ‘De mentaliteit van Adam Maher is niet goed’

Voormalig trainer: ‘De mentaliteit van Adam Maher is niet goed’

10
0

Na de nederlaag in Almelo werd middenvelder Adam Maher door menigeen kritisch beoordeeld. Maher werd voortijdig naar de kant gehaald in een wedstrijd die wederom niet zijn wedstrijd werd.
Maher heeft de pech dat aanjager Guardado afwezig is en het gehele elftal daar last van heeft; Maher in het bijzonder.
Het verwachtingspatroon rond de middenvelder is al vanaf het moment dat Maher voor de eerste keer de Herdgang betrad, ongekend hoog. Dat verwachtingspatroon staat niet in verhouding tot de kwaliteiten van Maher. Adam Maher is een middelmatige verbindingspeler zonder fysiek, zonder snelheid, zonder kopkracht en zonder duelkracht. Zijn schot kan soms nog wel bekoren. Kan Maher dan helemaal niet mee in de top van de vaderlandse Eredivisie? Het antwoord is nee. Adam Maher is niet geschikt voor topvoetbal.
Maher is een prima middenvelder in thuiswedstrijden waarbij het elftal een 2 of 3-0 voorsprong heeft genomen en deze uitgebouwd kan worden. Maher is in zo’n wedstrijd de ideale passer die de ruimte kan benutten en met zijn stroeve langzame spel weinig schade in een gewonnen wedstrijd kan veroorzaken. Een wedstrijd als tegen Manchester United, waarin fysiek en power maar ook mentale weerbaarheid belangrijke pijlers onder de overwinning waren, is geen typische wedstrijd voor de frĂȘle Maher. Ook een wedstrijd op het scherpst van de snede in Almelo is geen wedstrijd waarin Maher zijn stempel op het spel van PSV kan drukken. Heeft u Maher ooit al eens een sliding zien maken na balverlies te hebben geleden? De aanwezigheid van Guardado verbloemd zulke momenten; bij absentie van de Mexicaanse straatvechter is het des te opvallender.
Het zelfbeeld van de Marokkaanse Nederlander draagt ook al niet bij aan een verbetering van zijn kwaliteiten. Maher is al snel tevreden met de eigen prestaties en schroomt niet om de eigen prestaties over te waarderen. Maher spreekt geregeld uit klaar te zijn voor een vertrek naar een grotere competitie terwijl bondscoach Blind en eerder Hiddink of van Gaal zijn naam niet eens aan welke voorselectie dan ook toevoegde. Voormalig coach van Maher bij AZ, Gert Jan Verbeek, heeft afgelopen dagen eveneens forse kritiek geuit op het spel en de mentaliteit van Maher. Verbeek zegt Maher goed te kennen en te kunnen bevestigen dat de middenvelder in zijn tijd bij AZ ook al niet het vermogen had om alles uit een training te halen. “Adam was al snel tevreden en liet het dan wel lopen”, is Verbeek stellig. “Adam is niet die mentaal sterke speler die met tegenslagen om kan gaan. Bij AZ draaide het spel om hem en bij PSV wordt er geschoven met Maher. Daar kan hij maar moeilijk mee omgaan. Hij is niet een speler die alles uit zichzelf wil halen en hij ontwikkeld zich momenteel ook niet bij PSV”, aldus Verbeek over zijn voormalig pupil.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here