Home Nieuws Voormalig scout Piet de Visser ziet Oranje potentie in Mauro Júnior

Voormalig scout Piet de Visser ziet Oranje potentie in Mauro Júnior

542
0

Mauro Júnior wordt sinds zijn doorbraak in het elftal van Roger Schmidt nu plots ook gelinkt aan een toekomst in het Nederlands Elftal.

Mauro Júnior gaat verrassend genoeg later dit jaar een Nederlands paspoort aanvragen, omdat hij dan vijf jaar in Nederland woont. De kenner van de Braziliaanse markt, Piet de Visser, ziet er wel toekomst in. Meesterscout Piet de Visser is namelijk onder de indruk van de veelzijdige Braziliaan die momenteel furore maakt in het elftal van Roger Schmidt.

Mauro Júnior speelde lang als aanvallende middenvelder, maar speelt momenteel als links- en rechtsback en dat weet hij naar behoren in te vullen. Mauro Júnior heeft zichzelf nog altijd ten doel gesteld dat hij het nationale elftal van Brazilië wenst te halen maar Oranje is ineens een optie geowrden. Toch ziet De Visser in Mauro een linksback en geen rechtsback. “Ik kende hem als een speelse middenvelder en aanvaller. Dan is het leuk en aardig. Ik sta ervan te kijken hoe goed en snel hij het als linksback oppakt”, vertelt de scout in gesprek met De Telegraaf.

De Chelsea-scout vindt het wel knap dat Mauro zijn Duitse ploeggenoot Philipp Max uit de basis speelde. “Door zijn enorme inzicht is hij heel goed als hij achter de bal kan spelen. Zijn techniek en passing zijn fantastisch. Het is nu wachten op de volgende stap. Mauro Junior zal een tijdlang achtereen dit niveau moeten laten zien. En hij moet aan zijn fysiek werken. In de Premier League bijvoorbeeld zijn veel balvaardige spelers afgebrand omdat ze fysiek tekort kwamen.”

Mocht Mauro in de toekomst kiezen voor het Nederlands elftal, dan verwacht De Visser dat Mauro Júnior een leuke internationale carrière tegemoet kan gaan. De Visser stelt dat Mauro weinig onderdoet voor AZ-back Owen Wijndal. “Die zouden op termijn allebei de positie van linksback in Oranje kunnen invullen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here