Home Nieuws Voormalig Russisch toptalent liep transfer naar PSV mis

Voormalig Russisch toptalent liep transfer naar PSV mis

11
0

Serder Serderov is voor menig voetballiefhebber een grote onbekende. De aanvaller stond echter voor een transfer naar PSV, zoals de spits verteld in het Russische Izvestia.

Serderov stond te boek als een van de grootste talenten van Rusland. De aanvaller scoorde in de jeugdopleiding van CSKA Moskou aan de lopende band, maar een echte doorbraak in het eerste elftal bleef uit. Serderov wilde daarom ervaring opdoen en liet zich in 2012 verhuren aan Anzhi Makhachkala, de club uit Dagestan die toentertijd gecoacht werd door Guus Hiddink.

De aanvaller was bijna rond met PSV, zo vertelt hij in een interview met Izvestia: “Vlak voor de transfer naar Anzhi kreeg ik een aanbieding van PSV. De contracten waren bijna getekend, maar op het laatste moment besloot ik toch om naar Makhachkala te gaan. Die club lag immers dichter bij mijn thuis. Ik ging bij Anzhi het dubbele verdienen van wat ik bij CSKA kreeg. In het contract waren bonussen voor bijvoorbeeld het aantal goals en wedstrijden opgenomen en na een maand of vier ging ik echt serieus geld verdienen. Het meeste verdiende ik uit de premies, die waren waanzinnig. Na een wedstrijd tegen Spartak of Dynamo Moskou kon de voorzitter de kleedkamer binnenlopen om te zeggen dat hij de bonussen zou verdubbelen. Ik gaf al het geld aan mijn ouders. Ik weet nog wel dat mijn moeder op een gegeven moment dacht dat ik in een of andere bende zat!”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here