Home Nieuws Voormalig PSV middenvelder: ‘PSV kan de champagne koud zetten’

Voormalig PSV middenvelder: ‘PSV kan de champagne koud zetten’

11
0

Voormalig PSV middenvelder en NAC prominent Ton Lokhoff is duidelijk over het kampioenschap van PSV.

In gesprek met De Telegraaf zegt hij dat het beslist is. “Dit is klaar. PSV kan de champagne koud gaan zetten. Twee weken geleden dacht ik dat het nog spannend zou gaan worden. Ajax verkleinde het gat naar vijf punten en PSV had zware wedstrijden tegen Feyenoord en FC Utrecht voor de boeg. Maar als je dan als Ajax uit de twee daarop volgende wedstrijden zelf maar één van de zes mogelijke punten pakt, kun je het vergeten,” aldus Lokhoff.

De voormalig middenvelder, die in 1986 zelf kampioen werd in Eindhoven, heeft wel wat kritiek over het spel van de koploper: “PSV speelt zakelijk en professioneel, maar als voetballiefhebber zou het van mij wel wat frivoler mogen. Vooral in thuiswedstrijden tegen wat kleinere tegenstanders vind ik dat PSV meer zou moeten laten zien. Aan de andere kant kun je zeggen dat Phillip Cocu het team naar de mogelijkheden laat spelen. Met een voorsprong van tien punten op Ajax doen ze het gewoon goed.”

Lokhoff ziet nog een goed punt van trainer Phillip Cocu: “Eén van de sterke punten van PSV dit seizoen is dat Cocu erin is geslaagd om duidelijkheid te creëren. Iedereen weet bij PSV precies wat er van hem wordt gevraagd. Bij Ajax is dat toch anders en dat is er zeker niet beter op geworden door de trainerswissel. Ik betwijfel het nut van een trainerswissel gedurende het seizoen. In Duitsland zijn er dit seizoen ook weer veel trainers vervangen, maar in de meeste gevallen levert het helemaal niks op. Ajax is daar nu ook weer een voorbeeld van.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here