Home Nieuws Voormalig trainer Jong PSV geniet van Gakpo, De Mos opteert voor extra...

Voormalig trainer Jong PSV geniet van Gakpo, De Mos opteert voor extra jaar PSV middels huurconstructie

536
0

Cody Gakpo is als tweede aanvoerder van PSV aan een spectaculaire ontwikkeling bezig. De aanvaller staat in de picture van tal van buitenlandse topclubs.

De clubs die momenteel voor Gakpo in de markt zijn, betreffen clubs die allen te boek staan als kapitaalkrachtig. PSV en het management van de aanvaller kunnen zich gaan opmaken voor een grote zomerse transfer. Van de ontwikkeling van Gakpo kijkt niemand meer op. De aanvaller geniet veel respect op de Herdgang en voormalig trainers van de nog altijd jonge Gakpo zagen al vroeg dat het mentaal allemaal wel goed zat bij de aanvaller.

“Zijn rendement is een groot wapen, maar ook de potentie die hij heeft om zich verder te ontwikkelen”, zegt voormalig Jong PSV trainer Dennis Haar tegen het Eindhovens Dagblad. “Dit soort topclubs is altijd op zoek naar zo’n type speler. In het creëren van kansen is hij sterk en daarnaast wint Cody voortdurend aan persoonlijkheid, nu ook als tweede aanvoerder van PSV. Bovendien ruikt hij ook al aan het Nederlands elftal.”

“Afgezien van alle data en statistieken zie je in het stadion direct dat dit een speler is die altijd dreiging heeft naar het doel, snel is met de bal aan de voet en een goede passeeractie heeft”, vervolgt Haar zijn lofzang. “Het is ook gewoon een leuk joch, dat je het gunt om door te breken. Wat naast al zijn voetbalkwaliteiten in zijn voordeel spreekt, is dat hij in de omgang volwassen is en altijd geïnteresseerd is in doorgroeien. Hij staat open voor wat trainers aanreiken.”

Aad de Mos is al jaren lyrisch over Gakpo maar waakt voor teveel enthousiasme. De Mos denkt dat een extra jaar PSV helemaal geen kwaad kan voor Gakpo. De oud-trainer denkt dat een extra jaar PSV voor nog meer ontwikkeling kan zorgen bij Gakpo. Mocht een grote club zich concreet melden voor Gakpo opteert de Mos voor een extra jaar bij in de vorm van een huurconstructie. De nieuwe club van Gakpo zou de aanvaller dan een extra jaar moeten laten rijpen in Eindhoven.

“In de drukte is hij niet op z’n sterkst, maar wel als hij ruimte voor zich heeft. En zijn schoten zijn natuurlijk enorm gevaarlijk”, omschrijft de Mos de kwaliteiten van de aanvaller.


Vorig artikelOok Arsenal toont concrete interesse in Cody Gakpo
Volgend artikelPSV clubwatcher over Roger Schmidt: ‘De man is zo’n slechte verliezer’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in