Home Nieuws Voormalig clubarts haalt uit naar Roger Schmidt: PSV niet fit genoeg

Voormalig clubarts haalt uit naar Roger Schmidt: PSV niet fit genoeg

13185
2

De vele blessuregevallen waar de club al maandenlang mee te kampen heeft blijven een hot item in de media.

Ondanks dat het aantal blessuregevallen nu drastisch afneemt, blijft het de gemoederen bezig houden. En dus besloot Voetbal International voormalig clubarts Cees-Rein van den Hoogenband uit te nodigen. Van den Hoogenband doet een ferme uitspraak richting Roger Schmidt.

In de Skiete Willy Podcast laat de voormalig clubarts weten dat hij zich niet kan vinden in de kritiek die er momenteel is. “Bij de komst van Roger Schmidt zijn grote problemen ontstaan”, aldus Van den Hoogenband. “Ik had altijd het idee dat de ploeg conditioneel niet goed genoeg was en daardoor de problemen ontstonden. Ruud van Nistelrooij heeft dat inmiddels ook omgegooid, wijst van de Hoogenband naar de trainer die eerder dit seizoen over Madueke al zei dat hij geen blessures verwacht als er getraind wordt hoe PSV dat onder van Nistelrooij voor ogen heeft.

Volgens Van den Hoogenband lijkt er ook geen sprake meer te zijn van conditionele problemen. “Ik zie PSV nu van de eerste tot de laatste minuut doorgaan. Dat is geen enkel punt”, constateert van den Hoogenband.

De voormalig clubarts gaat verder: “Die vele blessures gaan ook een heel eigen leven lijden. De afgelopen twee seizoenen was heel veel, maar in dit nieuwe seizoen valt het echt mee. Dat zie je ook terug in de cijfers. In de UEFA studie staat PSV in de middenmoot”, zegt van den Hoogenband vol overtuiging.

Wel moet in de ogen van de voormalig clubarts de communicatie rondom de blessures en het ontstaan ervan veel beter. “Maar dokters zijn daar heel terughoudend in en dat is ook terecht, want het is strafbaar”, besluit Cees-Rein van den Hoogenband.


Vorig artikelJan Poortvliet ziet even geen heil in een basisplaats voor Armando Obispo
Volgend artikelPSV – Arsenal: Obispo niet geslachtofferd, Luuk de Jong start in de basis

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in