Home Nieuws Voorlopig geen nieuwe td, ‘belangrijkste functie in de club’ wordt vooralsnog waargenomen...

Voorlopig geen nieuwe td, ‘belangrijkste functie in de club’ wordt vooralsnog waargenomen door Marcel Brands

498
0

PSV laat de functie van technisch directeur voorlopig vrij. Althans, er volgt op korte termijn geen opvolger van de vertrokken John de Jong.

De club zet haar zoektocht naar een geschikte opvolger in alle rust door en heeft geen haast met het zoeken van een nieuwe technisch directeur, luidt de conclusie vanuit het Eindhovens Dagblad. Uiteraard wordt er voorzien in het overnemen van de taken van John de Jong. Algemeen directeur Marcel Brands neemt als ervaren bestuurder de technische taken over tot er een vervanger is. Brands wil pertinent niet terugkeren in zijn rol als technisch directeur maar de ervaren bestuurder wil deze werkzaamheden voor de korte termijn op zich nemen.

Dat de club de tijd wenst te nemen is geen opmerkelijk gegeven, maar omgedraaid is het ergens wel een opmerkelijk gegeven dat de belangrijkste positie binnen een professioneel geleide toporganisatie onbezet is. Een zelfde situatie doet zich opmerkleijk genoeg voor in zowel Rotterdam als Amsterdam. In Alkmaar is de betreffende positie dan juist weer bezet door een dusdanig kundig en ervaren bestuurder die feitelijk bij iedere topclub in Nederland op het wensenlijstje zou moeten staan.

Marcel Brands weet wel dat er op dit moment geen andere optie is dan algemeen en technisch directeur tegelijk zijn. Er is nog geen geschikte vervanger op het oog en Brands is bereid om in de winterse transferperiode ook de technische taken op zich te nemen. Brands beseft terdege dat de club op de lange termijn gebaat is bij de juiste keuzen en geen overhaaste beslissingen dient te nemen inzake de opvolging van John de Jong. De bestuurder en algemeen directeur is mans en ervaren genoeg om PSV door de dit jaar bijzondere en lange transferwindow te begeleiden.

Voor de opvolging van John de Jong zal Brands goed moeten samenwerken met de raad van commissarissen bij PSV. Die RvC speelde een enorme rol bij het vertrek van De Jong begin september. Aan Brands de taak om de buitenlandse interesse voor spelers als Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré goed te begeleiden opdat de club in januari de titelrace met een kwaliteitsrijke selectie kan voortzetten.

Het gonst van de geruchten over mogelijke opvolgers maar concreet lijkt er niets te spelen momenteel. Jordy Zuidam van FC Utrecht en Mark-Jan Fledderus van FC Groningen lijken geen serieuze kandidaten te zijn voor de opvolging van John de Jong. Ook Ernest Faber en Grétar Steinsson werden genoemd voor de technische positie. Faber wordt voor de toekomst wel gezien als een belangrijke pion binnen het technische hart van de club.


Vorig artikelAD Sportwereld: Inbrengen Ihattaren in bekerfinale was provocatie naar PSV
Volgend artikelGrote groep naar Noorwegen maar Sangaré, Mauro én Max ontbreken|Rust voor Xavi Simons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in