Home Nieuws Voorjaar 2020: Veelvuldig overleg PSV en Schmidt

Voorjaar 2020: Veelvuldig overleg PSV en Schmidt

949
0

Hoe zien de komende maanden er uit wat de nieuw aangestelde trainer Roger Schmidt aangaat?

Schmidt begint pas in juni maar zal uiteraard per heden veelvuldig in overleg met de club treden. De Duitser zal snel zijn wensenlijstje indienen bij John de Jong. De 52-jarige Duitser staat voor een bepaalde manier van spelen, maar heeft daar wel de spelers voor nodig die dat kunnen. Wie gaat er afvallen bij de club en wie juist niet? Kan Schmidt spelers als Rosario, Schwaab en Hendrix prikkelen meer uit zichzelf te halen?


PSV heeft al spelers lopen die de speelstijl van Schmidt op kunnen pikken, maar toch zijn er investeringen nodig. Technisch directeur John de Jong weet dat ook. “Natuurlijk heeft hij voorbeelden vanuit zijn netwerk, spelers met wie hij wil samenspelen en voorbeelden van types waarmee hij gaat spelen. Wij kennen die spelers ook en samen gaan we proberen dat voor elkaar te krijgen”, vertelt hij aan De Telegraaf.

PSV kent niet het beste seizoen, maar Schmidt ziet voldoende potentie voor volgend seizoen. De Jong: “Hij ziet genoeg kwaliteiten die bij hem en zijn spelopvatting passen. Qua intensiteit, technische bagage en intelligentie. We spelen momenteel anders dan in zijn ideale speelwijze. Maar hij begrijpt dat wij, vanuit een behoorlijke crisis, niet in één keer zo aanvallend en dominant zullen spelen”, zegt de Jong over de crisisperiode die PSV achter zich heeft.

Schmidt gaat zich de komende periode bezighouden met de samenstelling van de spelersgroep en dat zal voor een deel van de spelersgroep een zware dobber worden is de verwachting. “Ja, dat is wel het plan. Hij zal de komende periode zeer regelmatig met mij en de scouting overleg voeren over mogelijke aankopen. Het is belangrijk dat hij duidelijk aangeeft hoe hij wil spelen, en welk profiel spelers daarbij past. We willen weten wat zijn ideale plaatje is. In de meeste gevallen komt de transferzomer pas na het EK écht op gang, maar het worden bij ons zeker al belangrijke maanden.”

Ook bij het ED meldt De Jong dat Schmidt ‘vanaf nu meer aangesloten zal zijn op de scouting’. “Gisteren heeft hij kennis gemaakt met Ernest Faber. Ernest heeft de handschoen in december opgepakt om ons te helpen en nu een reeks met goede resultaten achter de rug. Voor PSV is het een lastige tijd geweest en daarin ziet Roger ook uitdagingen. Hij weet wat deze club allemaal heeft gewonnen in het verleden”, aldus Jong de Jong, die toch verantwoordelijk is voor het huzarenstukje wat PSV geleverd heeft met het vastleggen van de topcoach.


Facebook Comments