Home Nieuws Voorbeschouwing: Punten zijn noodzakelijk in Oostenrijk, al denkt Roger Schmidt daar anders...

Voorbeschouwing: Punten zijn noodzakelijk in Oostenrijk, al denkt Roger Schmidt daar anders over

300
0

PSV is inmiddels in de Oostenrijkse stad Graz aangekomen om daar de tweede Europa League wedstrijd af te werken.

Roger Schmidt en zijn spelers voelen de druk van het moeten presteren want er moet gewonnen worden in Oostenrijk, hoewel Roger Schmidt daar anders over denkt. De trainer wil graag de druk bij zijn spelers weghalen en zegt dat winst niet noodzakelijk is.

Donderdagavond speelt PSV haar tweede groepswedstrijd in de Europa League. Het Oostenrijkse Sturm Graz is de tegenstander. Omdat PSV het eerste groepsduel gelijkspeelde tegen Real Sociedad is een overwinning nodig om perspectief te houden op Europese overwintering.

Noni Madueke, Davy Pröpper en Maximiliano Romero zijn er niet bij. Madueke is herstellende van een spierprobleem en Pröpper is Licht geblesseerd. De Argentijn Romero gaat vrijdag bij Jong PSV aansluiten. Daar speelt hij mee met het duel tegen VVV Venlo.

Sturm Graz staat tweede in Oostenrijkse de competitie. Red Bull Salzburg het team dat met zeven punten meer op de eerste plaats staat. Sturm Graz won zondag met 0-3 van Rapid Wien en heeft dus een goede generale.
Als we de financiën van beide clubs vergelijken dan is PSV aan haar stand verplicht om het duel winnend over de streep te trekken. PSV heeft een begroting van zo’n 85 miljoen euro en Sturm Graz 15,8 miljoen. Bij Sturm Graz staat oud-NEC-er Jacob Jantscher in de spits.

Schmidt is onder de indruk van de Oostenrijkse ploeg. “Natuurlijk is Sturm Graz qua naam en qua budget niet het grootste team uit deze groep, maar als je ziet hoe dit team speelt, en dan vooral in thuiswedstrijden, dan weet je dat het voor ons niet gemakkelijk gaat worden.”

Volgens Schmidt speelt Sturm Graz ‘intensief voetbal’. “Ik weet dat we op de top van ons kunnen moeten spelen om de drie punten te pakken.” Extra druk voelt hij echter niet door de recente resultaten. “Die druk is er altijd. Winst is niet noodzakelijk, maar we willen natuurlijk wel winnen. Er zijn maar zes wedstrijden dus je hebt niet veel tijd om misstappen te repareren”, aldus Schmidt tegen de NOS.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here