Home Nieuws Voorbeschouwing: PSV verloor 40 jaar niet in Deventer, Drommel blijft eerst doelman

Voorbeschouwing: PSV verloor 40 jaar niet in Deventer, Drommel blijft eerst doelman

1161
0

PSV – Feyenoord is een historisch grote als even pijnlijke nederlaag geworden voor PSV. In Deventer kan de ploeg van Schmidt revanche nemen.

UPDATE: Joel Drommel blijft de eerste doelman voor Schmidt, die ook weer plaats heeft ingeruimd voor Gakpo, Madueke en van Ginkel. Doan is de vervanger van Mario Gotze.

PSV kan in Deventer de kater van de 0-4 wegspoelen. Go Ahead Eagles en PSV trappen om 18.45u af aan de Vetkampstraat. Het typisch Engelse en geweldige onderkomen van De Eagles is voor PSV doorgaans geen groot obstakel gebleken. Als de statistieken tevoorschijn worden gehaald valt op dat PSV een kleine veertig jaar geleden voor het laatst een nederlaag leed tegen Go Ahead Eagles. Het waren in 1983 Eddie Bosman en Mike Small die de Deventenaren voor het laatst aan een overwinning hielpen.
De promovendus won zondag de IJsselderby van rivaal PEC Zwolle met 1-0 en zal gebrand zijn om de goede lijn door te zetten.

Wie staat er op doel? Kiest Roger Schmidt net als in de voorgaande wedstrijden voor Joël Drommel of geeft hij Yvon Mvogo net als een maand geleden een kans? Voor Drommel zou het niet veel goeds betekenen als hij wederom wordt gepasseerd. Hij zag tegen Feyenoord vier ballen achter hem in het netje verdwijnen, zonder dat hij veel te doen kreeg. Tegen Real Sociedad daarentegen had hij op het laatst wel een cruciale redding.

Maximiliano Romero kan zijn eerste minuten sinds een jaar gaan maken. De Argentijn heeft enorme pech gehad met blessures maar is nu weer fit. De 22-jarige Romero werd een kleine vier jaar geleden als een groot talent binnen gehaald door Marcel Brands. Hij kostte tien miljoen euro. De vraag is wel of Romero na maandagavond met Jong PSV te hebben meegedaan, meteen weer de kans krijgt om minuten te gaan maken.

Het zou een opsteker voor PSV zijn als hij als nog (een deel van) zijn verwachtingen weet in te lossen. Het wisselbeleid van Schmidt in ogenschouw nemend zal de Duitse oefenmeester blij zijn met nog een optie voorin ‘met het drukke programma.’
Opvallende afwezige bij PSV is Mario Götze. De Duitser werd afgelopen zondag in de rust naar de kant gehaald en dat blijkt niet voor niets. Hij is nog steeds niet fit genoeg om te spelen. Ibrahim Sangaré is ook niet fit. Philipp Mwene is daarentegen wel weer beschikbaar.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here