Home Nieuws Voorbeschouwing Bjorn van der Doelen en Ji Sung Park op PSV –...

Voorbeschouwing Bjorn van der Doelen en Ji Sung Park op PSV – United

14
0

Bjorn van der Doelen heeft als speler van PSV twee keer tegenover Manchester United gestaan en kijkt uit naar de confrontatie van dinsdagavond. Ji Sung Park heeft zowel voor PSV als voor United vele wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld en acht PSV niet kansloos. Park is vooral benieuwd naar Memphis Depay.

“In aanloop naar de wedstrijd zal Depay gemengde gevoelens hebben. Maar eenmaal op het veld zal hij gewoon zijn werk doen, als voetballer van Manchester United. Hij is een professional en zal de wedstrijd voor zijn club willen winnen. Als hij goed speelt en zijn kwaliteiten toont, zullen zelfs de supporters van PSV dat kunnen waarderen. Hij heeft kracht, snelheid, techniek en hij kent PSV beter dan wie dan ook. Daarom zal hij belangrijk zijn. Hij kan zijn ploeggenoten adviseren. En hij zal zich in het stadion op z’n gemak voelen, hij heeft er immers jarenlang gespeeld.” Park vindt Manchester United de favoriet, maar stelt dat PSV zeker niet onderschat moet worden. “e hebben een jong team, weinig Champions League-ervaring, ze zijn met Depay en Georginio twee belangrijke spelers kwijtgeraakt, maar ze zijn energiek en technisch zeer bekwaam. Ik denk hoe dan ook dat United sterker is en meer kans maakt op de winst.”


Bjorn van der Doelen speelde in het seizoen 2000/01 tegen Manchester United en werd er met 3-1 gewonnen. “Het was voornamelijk genieten. Als underdog heb je weinig te verliezen en kun je vrijuit voetballen. Tegen het grote Manchester United geef je net wat meer. Dat Manchester United een betere ploeg heeft mag duidelijk zijn. Dus de PSV’ers moeten ervan genieten en er vol op kletsen.”


Facebook Comments