Home Nieuws Voorbeschouwing AD Sportwereld op Ajax – PSV

Voorbeschouwing AD Sportwereld op Ajax – PSV

5
0

De wedstrijd Ajax – PSV is nog steeds een grote wedstrijd, een wedstrijd waarin de scouts van de grotere buitenlandse competities talenten beoordelen op kunde en prestaties. De eredividie is zo slecht nog niet. AD Sportwereld blikt vooruit en benoemd met name het positieve van de Nederlandse eredivisie.

Artikel AD Sportwereld: Ajax – PSV is zondag een topper in een tijd van chagrijn en zorgen over de staat van ons voetbal. Maar het blijft óók een kraker om je heel erg op te verheugen. Vanwege de sportieve impact: Ajax kan kampioen PSV op acht punten achterstand zetten. Maar ook vanwege het talent op het veld. Geniet nu het kan van Bazoer, Fischer, Hendrix, Lestienne, El Ghazi of anderen. Voor je het weet speelt de helft alweer in Engeland.
Het was deze week natuurlijk een minuut om vreselijk chagrijnig van te worden. Die achtste minuut in de Europese duels van Ajax en PSV. Zestig tellen waarin tegenstanders Molde FK en CSKA Moskou zo gemakkelijk mochten scoren dat je denkt: pfff, hoe is het mogelijk?! Maar morgen, bij Ajax – PSV, kan die achtste minuut ook zomaar iets bieden om breeduit bij te glunderen.
Viktor Fischer, die net zo’n gevoelig stiftdoelpunt maakt als vorige week tegen Groningen. Een pegel van Locadia of Bazoer in de bovenhoek. Een intelligente steekpass van pakweg Klaassen, Maher of Lestienne waaruit wordt gescoord. En als dat gebeurt, werkt het ook weer zo dat alle buitenlandse scouts in de Arena positieve dingen in hun kladblok schrijven. Over twee jaar speelt de helft van de hierboven genoemde spelers sowieso ‘gewoon’ in de Premier League.
Want crisistijd in het Nederlandse voetbal of niet, Ajax – PSV blijft morgen een etalage waarmee de Eredivisie als ‘kleine’ competitie prima voor de dag kan komen. Met potentiële toptalenten van buitenlandse komaf op het veld, in een mix met talent van eigen bodem.
Jammer dat Jetro Willems nog niet fit is. Hij staat dit seizoen in de lijst van toptalenten tot 21 jaar met de hoogste marktwaarde in de Champions League. Net als de Uruguyaanse PSV’er Gaston Pereiro bij de categorie tot 20.
Helemaal bijzonder wordt de status van Andrés Guardado, als hij speelt. Dan brengt Ajax – PSV zelfs een kersverse kandidaat voor de Gouden Bal-verkiezing binnen de lijnen. Nee, die hoogste individuele prijs zal Guardado uiteraard niet gaan winnen, maar kijk er anders naar: welke andere ‘kleine’ competitie levert überhaupt iemand voor één rijtje met Messi en Ronaldo? Het antwoord: geen enkele.
,,De Eredivisie blijft een uitstekend podium om je carrière te beginnen. Een opleidingscompetitie waar heel Europa naar kijkt. Maar beoordeel het dan wel als zodanig,” zeiden Daley Blind en Michel Vorm laatst onafhankelijk van elkaar na Manchester United – Tottenham Hotspur. In dat topduel in Engeland speelden tien in de Eredivisie opgeleide voetballers mee.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here