Home Nieuws Voor wat het waard is: Van Nistelrooij kan weer beschikken over Anwar...

Voor wat het waard is: Van Nistelrooij kan weer beschikken over Anwar El Ghazi

1829
0

PSV en blessures. Er lijkt maar geen einde aan te komen, evenals het grote aantal tegendoelpunten.

Het gaat bij PSV al seizoenen op rij over blessures en tegendoelpunten. Het tijdperk Roger Schmidt bij PSV liet zich kenmerken door veelal ‘net niet’ maar vooral door heel veel blessures en maanden achtereen een rits aan tegendoelpunten. PSV eindigde op slechts 2 punten van Ajax maar had in het laatste seizoen eenvoudig over de Amsterdammers heen kunnen wippen als de selectie de beschikking had gehad over een goede centrale verdediger.

Wat niet is kan nog komen maar het aantal blessuregevallen blijft PSV dwarszitten. In de twee jaar onder Roger Schmidt kende de selectie maar liefst 61 blessuregevallen. Een ongekend aantal maar in seizoen 2022 – 2023 draait de blessure-carroussel gewoon door. Niet geheel zonder toeval zijn belangrijke spelers als Thorgan Hazard en Anwar El Ghazi nu geblesseerd. Beide spelers hebben een verleden met blessures en kwamen al niet fit bij hun werkgevers vandaan. Bij Aston Villa verviel El Ghazi van de ene in de andere blessure en Hazard heeft ook een blessure verleden bij Dortmund.

En dus wordt die lijn gewoon doorgetrokken bij PSV. Het is naïef en zelfs een utopie om te denken dat beide spelers ineens fit zijn en fit blijven. De nood- oftewel paniekaankopen zullen pas fit zijn als de prijzen al verdeeld zijn. Dat scenario is verre van ondenkbaar. Voor wat het waard is en waard gaat zijn maar op dit moment is Anwar El Ghazi weer redelijk fit, meldde Ruud van Nistelrooij over de aanvaller.

PSV kan zondag tegen FC Twente dus mogelijk weer beschikken over Anwar El Ghazi. Maar voor hoe lang? De aanvaller is weer hersteld van de spierblessure die hij begin deze maand opliep tegen Feyenoord en heeft de groepstraining hervat. Of hij al deel kan uitmaken van de wedstrijdselectie moet nog worden besloten. Indien het duel tegen FC Twente toch te vroeg komt, zal hij komende week tegen ADO Den Haag weer onderdeel van de selectie zijn.


Vorig artikelVan Hanegem ergert zich aan ‘beste voetballer van Nederland’: Scheidsrechter mocht Simons niet
Volgend artikelZijn de harde woorden terecht? ‘Van Nistelrooij onervaren coach, weigerde lef te tonen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in