Home Nieuws Voor Rafael van der Vaart is er maar één titelfavoriet: ‘PSV, ik...

Voor Rafael van der Vaart is er maar één titelfavoriet: ‘PSV, ik ben een ontzettende Peter Bosz-fan’

1421
0

Winst in de eerste competitiewedstrijd is een feit, hoewel er nog geen of nauwelijks conclusies kunnen worden getrokken na speelronde één.

Of er sprake is van een favoriet voor de landstitel is een conclusie die een ieder voor zich kan trekken. Feit is dat PSV een prima indruk achter heeft gelaten in de eerste weken van het seizoen. Vorig jaar rond dit tijdstip werden Ajax en AS Monaco aan de zegekar gebonden. Een jaar later en een nieuwe trainer verder, bleken Feyenoord en Sturm Graz met goed voetbal verslagen kunnen worden. Peter Bosz heeft een duidelijk plan voor ogen, weet dit plan goed tot uitvoering te kunnen laten komen en wint simpelweg de wedstrijden zonder al teveel tegendoelpunten.

Het heeft er alle schijn van dat PSV in ieder geval een paar stappen voorwaarts heeft gemaakt ten op zichte van de situatie afgelopen seizoen. Ontegenzeggelijk wist de ploeg van Ruud van Nistelrooij na het debacle in Sevilla een goede serie wedstrijden neer te zetten in zowel de competitie als het bekertoernooi, maar er is vrijwel nooit sprake geweest van een ingezette koers richting de landstitel. Zoals gezegd is het aan een ieder om te bepalen of PSV dit seizoen wel of niet favoriet voor de landstitel is maar voor Rafael van Vaart is het wel duidelijk.

De NOS en Ziggo analist denkt te weten dat PSV aan de hand van Peter Bosz juist wel favoriet voor de titel genoemd kan worden. Rafael van der Vaart draait er bepaald niet omheen en zegt een groot fan te zijn van Peter Bosz. De analist denkt dat PSV daarom een streepje voor heeft dit seizoen en day de ploeg van Bosz mooie dingen kan laten zien dit seizoen.

“Ik zeg PSV, Ajax, Feyenoord. In die volgorde. PSV, omdat ik een ontzettende Peter Bosz-fan ben. En als je me het op dit moment vraagt, dan maken zij gewoon de beste indruk”, zegt Van der Vaart bij de NOS.

De analist ziet de aanwezige kwaliteiten tot volle wasdom gaan komen. Veel vertrouwen in Ajax heeft Van der Vaart niet en de kansen van Feyenoord zijn geslonken, denkt de analist waar te nemen als hij naar de elftallen van de drie topclubs kijkt.

“Natuurlijk hoop ik dat Ajax het gaat doen. Maar qua aankopen vind ik het nog niet best – ze moeten Ziyech terughalen! – en ze draaien een mindere voorbereiding. En ik denk dat Slot vorig jaar al het maximale heeft gepresteerd met Feyenoord.”


Vorig artikelDe Oosttribune geeft Noa Lang duidelijk signaal na ‘Rotterdamse of Amsterdamse briefschrijver’
Volgend artikelJerdy Schouten is PSV’er maar Aster Vranckx blijft hopen op een transfer naar PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in