Home Nieuws Vertrek bij PSV lonkt maar voor Pereiro is het glas halfvol: ‘Ik...

Vertrek bij PSV lonkt maar voor Pereiro is het glas halfvol: ‘Ik heb een prima seizoen gedraaid’

35
0

Voor Gaston Pereiro is het glas wat afgelopen seizoen betreft zeker halfvol.

De Uruguayaan pakte geen prijs met PSV en wist in zijn vierde seizoen voor PSV opnieuw niet uit te groeien tot een basisspeler. Toch kijkt hij met een goed gevoel terug op het prijsloze PSV seizoen.


De stilist begon nog voortvarend onder van Bommel met een serie basisplaatsen maar naarmate de wedstrijden na de winterstop vorderde speelde Pereiro matiger en matiger. Hij verloor zijn basisplaats en houdt tegenwoordig rekening met een vertrek uit het Philips Stadion deze zomer. PSV zou met andere clubs in gesprek zijn over een transfer, zegt de hoofdrolspeler tegen VI.

‘Ik weet dat PSV met andere clubs praat. Voor nu focus ik me op de Copa América. Daarna ga ik kijken wat er gaat gebeuren.’

Ondanks dat het hem ook in zijn vierde jaar bij PSV niet lukte om een basisplaats een geheel seizoen vast te houden, is de aanvaller toch tevreden over afgelopen seizoen. De cijfers van Pereiro waren dan ook weer meer dan prima te noemen.

‘Ik heb een prima seizoen gedraaid en mijn best gedaan op de momenten dat het kon. Helaas hebben we niet de titel gepakt waar we op hoopten’, zegt hij in gesprek met Voetbal International.

Pereiro speelt met Uruguay om de Copa América en moest het tot nu toe doen met een invalbeurt tegen Ecuador. ‘Ik hoop later op dit toernooi meer aan spelen toe te komen. Ik ben klaar als mijn kans komt. Ik speel altijd met trots voor mijn land. Ik weet hoe gek de mensen zijn op voetbal. Het zou mooi zijn om ze goede resultaten te geven.’

 


Facebook Comments