Home Nieuws Voor Luuk de Jong gelden ook andere harde wetten in Catalonie: ‘Gebrek...

Voor Luuk de Jong gelden ook andere harde wetten in Catalonie: ‘Gebrek aan techniek’

1681
0

Voor Luuk de Jong is het niet alleen maar genieten bij zijn droomclub in Barcelona.

Hoe een speler met een gebrek aan techniek ook geprezen kan worden. Dat geldt de laatste weken voor Luuk de Jong. De spits wordt zo nu en dan geprezen om zijn arbeidsethos maar kritiek valt er ook vaak te beluisteren. De kranten in Catalonië prijzen de Jong om zijn werklust maar zien steeds een schrijnend gebrek aan techniek bij de beste kopper van Europa. Toch heeft de spits de gunfactor, zien ook de kranten in Spanje en dus wordt de spits zo nu en dan in het zonnetje gezet na een goede actie of assist.

Voor Luuk de Jong gelden nog wat andere wetten in Catalonie.Zo ook daags na zijn doelpunt tegen Levante. De spits staat onder druk omdat hij nog niet gescoord had terwijl er wel een lading voorzetten naar zijn hoofd werden geslingerd. De Spaanse kranten waren en blijven kritisch maar delen ook complimenten uit.

‘Hij lag onder een vergrootglas bij de fans van Barça nadat hij moeite had om te overtuigen in zijn eerste weken. Tegen Levante toonde De Jong effectiviteit en koelbloedigheid’, schreef Marca.

Ook El Mundo Deportivo had positieve woorden over voor De Jong. ‘Hij liet zien dat hij ondanks zijn technische mankementen een goal kan maken. Zijn eerste als speler van Barça. De Jong knokte voorin continu en intimideerde met zijn fysieke kracht in het strafschopgebied.’ Sport deelde ook aan De Jong een 7 uit. ‘Hij wordt weleens belachelijk gemaakt, maar hij speelde een goede wedstrijd en bood medespelers een oplossing.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here