Home Nieuws Volop steun Gerbrands voor van Bommel: ‘We zijn heel tevreden’

Volop steun Gerbrands voor van Bommel: ‘We zijn heel tevreden’

69
0

Een deel van de PSV achterban is niet spreken over het eerste jaar van Mark van Bommel als hoofdtrainer. Een ander deel van de achterban ziet het eerste seizoen van de trainer zeker niet als een mislukt seizoen.

tekst gaat verder onder filmpje

De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden. Van Bommel zal de komende jaren als ex topspeler zeker een aantal prijzen gaan veroveren met PSV, zoals zijn voorganger Cocu dat ook wist te bewerkstelligen. Toch zijn er wel een aantal punten waar van Bommel zich in moet verbeteren.

Hoe kijkt men op directieniveau naar de prestaties van Mark van Bommel? Algemeen directeur Toon Gerbrands maakt er maandag één grote goed nieuws show van op PSV TV. Gerbrands is in ieder geval zeer te spreken over het eerste jaar van Mark van Bommel als trainer van het eerste elftal.

Hij ziet van Bommel terecht als een meer dan waardige opvolger van Phillip Cocu. Het heeft er alle schijn van dat Gerbrands de trainer uit de wind wil houden de eerste dagen na het verspelen van de titel want de lofzang is bijna onrealistisch te noemen. Maar vooruit, op het huiskanaal van de club is nu eenmaal veel ruimte voor goed nieuws en positiviteit en waarom ook niet? Van Bommel geldt immers zeker als een veelbelovende en getalenteerde trainer.

“Ik geef nooit cijfers, want dan moet ik uitleggen waarom het een half puntje hoger of lager is, maar het is fantastisch hoe hij zijn debuut heeft gemaakt als trainer in de Eredivisie”, zei Gerbrands maandag tegen PSV TV.

“Het is voor mij boven verwachting gegaan. De resultaten, de ontwikkeling van het elftal, de vele jonge debutanten, de samenwerking met ons; er zijn prachtige dingen te melden. Wij zijn heel tevreden.”

PSV werd al vroeg uitgeschakeld in Europa en in het toernooi om de KNVB beker. Pas op de één na laatste dag werd de titel verspeeld.

“Wij spelen voor de prijzen. We zijn vooraf het seizoen altijd duidelijk in onze doelstelling. Als je die dan niet haalt, is dat niet goed, maar vervolgens ga je evalueren en kom je tot bepaalde inzichten”, aldus Gerbrands.

“Het doorstromen van de jeugd is geen doel op zich, maar de jeugdopleiding is nu wel een genererend systeem geworden. Dat is prachtig, maar uiteindelijk met maar één doel: prijzen pakken.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here