Home Nieuws Verbaasde Bosz gebruikt precies de juiste bewoordingen over contractsituatie Babadi

Verbaasde Bosz gebruikt precies de juiste bewoordingen over contractsituatie Babadi

4373
1

Om over een achttienjarige contractspeler te moeten concluderen dat er een hele club in een houtgreep wordt genomen, is een conclusie die een brug te ver gaat.

Maar dat Isaac Babadi los van zijn kwaliteiten nog altijd vele tongen los weet te maken is, is een voldongen feit. De tongen die hij weet los te maken gaan overigens niet over zijn spel maar over zijn contractsituatie, die 4 maanden voor zijn aflopende contract nog niets aan helderheid heeft gebracht.

Voetbal International wijst na FC Volendam – PSV naar de mentale situatie van Isaac Babadi, die van Peter Bosz een gehele helft de tijd kreeg om zich te bewijzen. Lukte dat? Ja, maar wel deels. De jonge topvoetballer is zoals een ieder weet zeer talentvol maar kan zichzelf desondanks niet een uitblinker noemen. Ook niet na FC Volendam – PSV, waar Babadi hele goede momenten wist af te wisselen met mindere momenten gezien de ruimte die er lag na de voorsprong in Volendam.

Gaat het over Isaac Babadi, gaat het ook over zijn contractsituatie. En dus kon ook Peter Bosz na afloop niet heen om de contractsituatie, die zo langzamerhand meer dan vervelende vormen begint aan te nemen. Zitten speler en management eigenlijk wel op één lijn? Hoogstwaarschijnlijk niet maar daar heeft een ieder binnen de club weinig invloed op.

Peter Bosz, volkomen ontspannen en de rust zelve in Volendam na de vroege achterstand, kon na afloop niet om de vragen over de achttienjarige middenvelder heen. Normaal gesproken zou het in een seizoen niet zo vaak over een speler moeten gaan die zich best laat zien maar geen overdreven dan wel enorme indruk maakt. Niets is minder waar want de jonge Babadi is gespreksonderwerp en dat zal voorlopig nog even voortduren.

Bosz spaarde de net weer fitte Joey Veerman en bracht Babadi in. ‘Hij viel wel redelijk in, hij hield het simpel. Dat hij goed kan voetballen, hoeft hij niet te laten zien. Hij moet er alleen ook een paar maken en er een paar voor de keeper zetten. Hij gaf ook een balletje buitenkant rechts, dat was onnodig. Dat moet eruit’, aldus de kritische Bosz, die ook nog wilde benadrukken dat hij zich geenszins druk maakte over de alsmaar voortdurende contractsituatie van de middenvelder.

‘Moet ik gespannen zijn over hoe de gesprekken lopen met hem? Het is graag of niet. Het is PSV, hé. Het is zijn keuze. Hij moet het bepalen in samenspraak met zijn familie en management. Wij kunnen hem wel een podium geven. En de liefde, dat wij graag met hem werken. Maar ik lig er niet wakker van hoor, ben je gek.’, gebruikte Bosz tijdens de persconferentie precies de juiste bewoordingen over de twijfelende jonge voetballer uit Nijmegen.


Vorig artikelDe Mos kijkt al naar kwartfinale Champions League en is duidelijk: ‘Teken dat contract bij PSV’
Volgend artikelPSV-iconen kijken naar ‘bolling van de bal’ en halen opnieuw uit naar Steven Berghuis

1 REACTIE

  1. Ik zou zeggen, proberen Babadi te behouden en over de opmerking van Waterreus, als je niet zo heel te kiezen hebt op t middenveld, zou ik altijd voor en Veerman en Schouten kiezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in