Home Nieuws Voetbalclub Telstar glimt van trots na transfer Jerdy Schouten naar PSV

Voetbalclub Telstar glimt van trots na transfer Jerdy Schouten naar PSV

2215
0

Jerdy Schouten werd deze week tot zijn volle tevredenheid speler van PSV.

Voor de middenvelder van Bologna kwam de belangstelling van PSV op een perfect moment. Schouten vertelde deze week in gesprek met PSV TV dat hij niet eens hoefde na te denken toen Earnie Stewart belde.

PSV kwam er ook tot volle tevredenheid uit met Bologna waardoor Peter Bosz per heden de beschikking heeft over een uitstekende middenvelder, die ook nog eens topfit is en dus meteen inzetbaar zou zijn in Arnhem.

Het wordt door deze transfer nog interessanten dan voorheen welke keuze Peter Bosz gaat maken op het middenveld met Ibrahim Sangaré, Joey Veerman, Isaac Babadi, Ismael Saibari, Malik Tilmann en nu dus ook Jerdy Schouten aan boord. We gaan het zaterdagavond zien in Arnhem, waar PSV vanaf 18.45u de race om de landstitel zal gaan voortzetten.

De transfer van Jerdy Schouten werd ook vanuit IJmuiden met meer dan gemiddelde interesse gadegeslagen. Voetbalclub Telstar uit IJmuiden is een voormalig werkgever van Schouten en daar blijkt men erg trots te zijn op de transfer naar PSV.

Dat zegt zijn eigenlijke ontdekker Piet Buter, die hem in 2017 als anonieme middenvelder uit het tweede elftal van ADO Den Haag naar Telstar haalde.

“Hij deed het bij ons vanaf het begin af aan geweldig”, zegt Buter in De Telegraaf over Schouten, die via Telstar en Excelsior bij Serie A-club Bologna belandde. “Wat Jerdy goed maakt, is dat hij de combinatie heeft van techniek en inzicht. Daar heb je er niet veel van.”

PSV betaalt twaalf miljoen euro voor Schouten, een bedrag dat door bonussen kan oplopen richting vijftien miljoen. Daarmee is Schouten de op drie na duurste speler ooit in de historie van PSV, na Mateja Kezman, Noa Lang en Hirving Lozano.

Buter gaat door: “Alle mensen van Telstar zijn hartstikke blij voor Jerdy en trots op hem. Iedereen gunt hem dit”, zegt Buter. “Hij is behalve een geweldige speler ook een hartstikke fijne jongen. Nu komt hij nog meer in beeld en hopelijk is dat ook goed voor zijn kansen op Oranje”, besluit zijn ontdekker.


Vorig artikelPSV nadert akkoord met Isaac Babadi | Peter Bosz heeft de beschikking over een subliem middenveld
Volgend artikelNoa Lang ontbreekt tegen Vitesse; ook duel met Rangers in gevaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in