Home Nieuws ‘Voetbalprofessor’ Ten Hag kijkt uit naar competitiestart tegen PSV

‘Voetbalprofessor’ Ten Hag kijkt uit naar competitiestart tegen PSV

9
0

Er zijn genoeg mensen die een glimlach niet kunnen onderdrukken als Erik ten Hag begint te praten of te analyseren. Willem van Hanegem noemt de trainer van Utrecht zelfs een ‘voetbalprofessor’ en stelt dat het met het zogenaamde aanvallende voetbal wel mee valt.

Ten Hag kende een moeizaam slot van vorig seizoen en ook de voorbereiding was verre van vlekkeloos voor de voormalige PSV assistent maar toch spreekt ten Hag echter van een ‘heerlijke periode’ voorafgaande aan de wedstrijd tegen zijn voormalige werkgever PSV. Ten Hag wil zich graag meteen meten met landskampioen PSV.

“Je kunt werken aan je ploeg. De basis die we vorig seizoen hebben gelegd, daarmee konden we nu verder; al hielden we ondertussen wel voortdurend rekening met het vertrek van één of enkele spelers. Voetballend gezien heb ik goede dingen gezien”, zegt ten Hag op de website van FC Utrecht.

“Ik ben er blij mee dat Robbin Ruiter, Sean Klaiber, Kevin Conboy, Yassin Ayoub en Bart Ramselaar weer inzetbaar zijn. Dat zijn stuk voor stuk spelers die in de laatste fase van afgelopen seizoen in de lappenmand zaten. We hebben die gedoseerd teruggebracht.”

Onder meer Ruud Boymans en Timo Letschert zijn vertrokken. “De selectie is wat minder breed dan vorig seizoen. Dat heeft te maken met enerzijds het feit dat de club ervoor kiest een financieel solide beleid te voeren en anderzijds met het feit dat de jeugd hier een kans geboden wordt. Aan ons, als technisch kader, de taak om de spelers individueel en het team als geheel te ontwikkelen. We hebben een competitieve ploeg.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here