Home Columns Voetbal Inside; Hypocrisie ten top

Voetbal Inside; Hypocrisie ten top

44
0

In de zaak rond de muntjes incidenten lopen de meningen nogal uiteen. Nadat PSV bij monde van Toon Gerbrands eerder al fel stelling nam, reageerde na minister Schippers ook Johan Derksen op de stellingname van PSV. Uitgerekend Johan Derksen stelt zelfs de fatsoensnormen van de club PSV aan de kaak.

Derksen heeft een hoge pet op van de leiderskwaliteiten van Gerbrands maar kan zich totaal niet vinden in het standpunt van de directeur. ‘Ik vind Gerbrands een uitstekende leider en de man heeft veel kwaliteiten. Gerbrands is een stabiele leider maar wat hij hier doet verbaasd me enorm. Toon Gerbrands bepaald niet wanneer justitie in actie komt. PSV gaat hier problemen mee krijgen. Het past niet bij een fatsoenlijke club als PSV om te bepalen dat er niet mee gewerkt wordt aan een onderzoek van de Spaanse justitie. Toon gaat daar niet over wanneer justitie in actie komt’, zegt Derksen met in zijn kielzog Valentijn Driessen.
De analist en voormalig hoofdredacteur heeft een punt. De algemeen directeur van welke voetbalclub of organisatie dan ook, bepaald niet wanneer een justitieel apparaat in actie komt. Derksen viel meteen na de gebeurtenissen in Madrid al over PSV en de supporters heen.
Het was immers te schandalig voor woorden, buiten alle perken en over de grenzen van fatsoen wat een groepje tieners en jong volwassenen in Madrid ten toon spreidde. Ook gisteren konden de heren van Voetbal Inside het niet verkroppen dat de supporters van PSV zich zo hadden misdragen en hoe ze toch zo mensen hebben kunnen kwetsen.

Uitgerekend de heren van Voetbal Inside beoordelen en oordelen over kwetsen en fatsoensnormen. Wat moeten we daar nu van denken? ‘Hypocriet’ is dan het eerste woord wat opdoemt als we Derksen, van der Gijp en Genee in hun wekelijkse programma aanschouwen.
Een groepje vijftigers en zestigers met de nodige levenservaring kwetsen en beledigen al ruim 15 jaar alles en iedereen. De vrouw van Gerard Cox, Joke Bruijs, wordt regelmatig aangehaald en belachelijk gemaakt wanneer het over de boezem van vrouwen gaat. Wesley Snijder is geregeld mikpunt van spot als het over de lengte van voetballers gaat. Louis van Gaal wordt al steevast jaren en jaren achtereen tot op het bot beledigd en bespot en ook vergelijkingen met historische oorlogsfiguren werden aangehaald als zijn houding en stemvolume ter sprake kwamen.
In alle gevallen worden deze soms beschamende en onbeschofte grappen en grollen satire genoemd ipv kwetsen en beledigen. De heren, die zeker de nodige humor brengen, zien hun product als een ‘café tafel’ waar over voetbal gepraat wordt en als er beledigd wordt heet dat satire.
Los van het standpunt van PSV, wat veelal neigt naar irritatie over een te lange aanloop naar enige vorm van vervolging, is het altijd nog maar de vraag wat voor juridische argumenten de Spaanse justitie heeft. Het ondermijnen van fatsoensnormen is immers geen strafbaar feit. Ook de ministers Schippers en van der Steur zouden dit duidelijk voor ogen moeten hebben.

Los van de eerder aangehaalde en benoemde hypocrisie, zijn we vooral benieuwd wanneer het stadsbestuur van Madrid eens actie onderneemt om het aantal zwervers en bedelaars in de verder prachtige stad terug te dringen. Opdat er misschien in de toekomst geen incidenten meer zijn rond voorbijgangers, toeristen of voetbalsupporters, die last hebben van mensen die uren achtereen bedelen. Bedelen is nu net ook iets wat niet erg fatsoenlijk te noemen is.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here