Home Nieuws Vitesse – PSV | Een bijzondere dag voor Phillip Cocu, die tevreden...

Vitesse – PSV | Een bijzondere dag voor Phillip Cocu, die tevreden naar Van Nistelrooij kijkt

315
0

Phillip Cocu is nog regelmatig bij PSV te vinden maar staat tegenwoordig als trainer voor de groep bij Vitesse. De club uit Arnhem maakt een zeer moeizaam door.

PSV kent doorgaan geen moeite met Vitesse maar van Nistelrooij weet dat PSV dit seizoen vrijwel iedere uitwedstrijd moeite heeft om de drie punten binnen te halen. Cocu heeft natuurlijk het beste voor met PSV maar wil zondag zijn oud werkgever toch een hak zetten. Cocu ziet de wedstrijd tegen PSV als een bijzondere wedstrijd. Het is een speciale dag voor Cocu. In gesprek met het Eindhovens Dagblad spreekt Cocu over zijn jaren bij PSV en over van Nistelrooij.

“In mijn eerste jaar als trainer bij PSV was ik er letterlijk vierentwintig uur per dag mee bezig”, vertelt Cocu aan het Eindhovens Dagblad. “Dat werkte niet. Je moet alles doen wat in je vermogen ligt om elk punt binnen te halen, maar in je leven moet ook balans zitten. Dat is altijd een basisvoorwaarde om tot prestaties te komen.”

“Elk seizoen maak je weer nieuwe dingen mee, waar je als trainer met je spelersgroep op moet acteren”, gaat de oud-PSV’er verder. “Ik wist vooraf dat het hier niet eenvoudig zou worden en dat er nogal wat dingen op te lossen zijn. Wel had ik gehoopt dat we daarmee iets verder zouden zijn. De keuzes die je in het voetbal maakt, kun je van tevoren nooit volledig doorgronden. De dingen buiten het veld hebben invloed, maar het is aan ons om ze zoveel mogelijk los te laten tijdens de trainingen en wedstrijden.”

“Vitesse is een schitterende club en kijk eens wat hier allemaal is neergezet”, vervolgt Cocu. “Dat is even anders dan toen we in de jaren negentig nog op Nieuw-Monnikenhuize speelden, maar dat betekent niet dat het vanzelf gaat. In een situatie als deze hou je dat je spelersgroep ook voor. Het komt echt niet vanzelf naar je toe, als je in het shirt van Vitesse speelt. Je moet na elke tegenslag weer je rug rechten en knokken voor elk punt. Bij de club is niemand eraan gewend om in deze fase van het seizoen in onze situatie te zitten”, klink het.

Cocu vindt dat Ruud van Nistelrooij een mooie ontwikkeling door maakt. “Ik vind het mooi dat ik bij PSV nog een beetje aan de basis van zijn trainerscarrière heb gestaan en dat ik destijds met hem als assistent en linietrainer heb mogen werken. Ook hij zal nu het vak volledig ervaren. Soms word je door de buitenwereld bejubeld en soms is niks goed genoeg. Tegelijkertijd moet je met je staf aan je lijn proberen vast te houden. Ik denk dat hij dat in zich heeft”, aldus Cocu.


Vorig artikelPlatform waar Gerbrands columns voor schreef teleurgesteld, hoofdredacteur haalt uit naar Gerbrands
Volgend artikelFábio Silva over PSV fans: ‘Dat was een bijzonder moment, kippenvel!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in