Home Nieuws Virgil van Dijk onthult wie de muziek draait bij Oranje: ‘Mooi hè?’

Virgil van Dijk onthult wie de muziek draait bij Oranje: ‘Mooi hè?’

4784
0

Het Nederlands elftal wist zich zaterdagavond met een nipte zege op Ierland (1-0) te plaatsen voor het EK 2024 in Duitsland.

De vreugde bij de internationals van Oranje was na afloop begrijpelijkerwijs groot. Doordat de selectie de deur van de kleedkamer open had laten staan, werd de feestmuziek en het gezang van de spelers opgepikt door enkele journalisten.

Verslaggever Pascal Kamperman van ESPN viel op dat Van Dijk zijn ploeggenoten probeerde te oppeppen. “Gaan we nog blij doen, of? Tsjonge jonge. Stelletje slapjanussen, kom op!”, zo was de aanvoerder van Oranje te horen in een video-item van de sportzender.

In gesprek met Kamperman legde Van Dijk vervolgens uit waar die motiverende kreten vandaan kwamen. “Ik vond het een beetje down toen ik hier liep. Maar er was heel veel vreugde in de kleedkamer. Dat is mooi.”

“Het wordt toch allemaal een beetje getemperd door de buitenwereld. Daar word je een klein beetje door beïnvloed, maar ik ben hartstikke blij. En de rest is ook heel erg blij, heb ik net in de kleedkamer gezien”, besloot Van Dijk.

In gesprek met Noa Vahle van Vandaag Inside ging Van Dijk ook in op het feestgedruis in de kleedkamer. De verslaggeefster hoorde onder meer de Nederlandstalige nummers Engelbewaarder van Marco Schuitemaker en Viva Hollandia van Wolter Kroes. “Dat is dj Veerman, mooi hè?”, reageerde Van Dijk lachend. “Een goede sfeer in de kleedkamer is ook belangrijk.”


Vorig artikelHarde conclusie: ‘Na zijn vertrek bij PSV heeft hij nergens meer indruk gemaakt’
Volgend artikelKoeman zag Schouten meer balverlies lijden dan verwacht en noemt twee redenen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in