Home Nieuws Vink heeft advies voor Bosz en dirigeert Luuk de Jong naar de...

Vink heeft advies voor Bosz en dirigeert Luuk de Jong naar de bank

2723
2

Als het aan ESPN analist Marciano Vink ligt krijgt Luuk de Jong volgend seizoen een andere rol in het elftal van Peter Bosz.

Onder Ruud van Nistelrooij was Luuk de Jong niet alleen basisspeler maar ook eerste aanvoerder. Daar zou volgens Vink weleens verandering kunnen gaan komen. De ESPN analist denkt dat er komend seizoen bij PSV geen plek in de basis meer is voor Luuk de Jong. Vink adviseert Peter Bosz zonder de 32-jarige ervaren spits te gaan spelen.

De mening van Vink is mede gebaseerd op het spelsysteem wat Peter Bosz met PSV wenst te gaan spelen, waarbij meer vanuit het doorjagen en pressing gedacht wordt dan onder Ruud van Nistelrooij het geval bleek. Vink denkt zelfs dat Bosz geen beroep op Luuk de Jong gaat doen in de punt van de aanval.

“Hij zou een ideale rol kunnen vervullen als pinchhitter”, zegt Vink bij ESPN. “In de spits wil Bosz iemand hebben die kan sleuren, afjagen én goed voor de goal is. Ik las dat ze met Ricardo Pepi bezig zijn. Die zou dat kunnen bijvoorbeeld. Aan de rechterkant moet je met Johan Bakayoko misschien ook nog wel een concurrent halen.”

De ESPN analist weet ook dat het defensief anders moet bij PSV. “Daar moet iemand staan met snelheid die bij voorkeur ook nog de bal naar dezelfde kleur kan spelen. Daar moet dus écht nog iemand bij. Op zich hebben ze met Jordan Teze iemand met snelheid en komt Shurandy Sambo als rechtsback terug om vol voor zijn kansen te gaan. Dan heb je dus in het centrum alleen nog een goede voetballer nodig”, aldus een uitgesproken Vink.


Vorig artikelJohan Bakayoko vervangt Kevin De Bruyne en sluit aan bij selectie België
Volgend artikelPSV zet in op terugkeer Georginio Wijnaldum en polst Paris Saint-Germain over voorwaarden

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in