Home Nieuws Vinícius gaat voor deelname aan WK in Qatar maar wil bij ‘club...

Vinícius gaat voor deelname aan WK in Qatar maar wil bij ‘club van Romario en Ronaldo’ een nieuw thuis creëren

476
0

Carlos Vinícius lijkt langzaam naam te maken bij PSV. De Braziliaan krijgt steeds meer minuten van Roger Schmidt toebedeeld en wint ook aan vertrouwen bij zijn ploeggenoten.

Ook met het zelfvertrouwen van de spits lijkt het wel goed te zitten. Want Carlos Vinícius speelde dan wel nog nooit voor de Braziliaanse nationale ploeg maar toch heeft de spits zijn pijlen gericht op deelname aan het WK van volgend jaar in Qatar. ‘Ik wil er bij zijn in Qatar’, zegt Vinícius tegen de NOS. ‘Het moment dat ik geselecteerd word voor het Braziliaanse elftal gaat er komen. Het is een droom die ooit werkelijkheid wordt, dat voel ik gewoon. Het is slechts een kwestie van tijd.’

Carlos Vinícius heeft een serie clubs achter zijn naam staan maar is nu voornemens zijn rol bij PSV dusdanig in te vullen dat er een langer verblijf in Eindhoven voor de Braziliaan gloort.
Het meest recente transferwindow had de spits de keuze tussen Eintracht Frankfurt, Zenit Sint-Petersburg en PSV.

De keuze was snel gemaakt voor Carlos Vinícius. “PSV is nog altijd een heel grote naam in Brazilië. In Zuid-Amerika staat PSV nog altijd te boek als de club waar de imposante loopbanen van Romário en Ronaldo begonnen. Het is niet zo dat dit de verwachtingen extra hoog opschroeft. Ik voel hierdoor ook geen extra druk of zo. Ik beschouw het eerder als een voorrecht dat ik met dit nummer speel.”

Bij PSV hoopt Vinícus op een langer verblijf dan bij zijn voorgaande werkgevers in Brazilie, Portugal, Italie, Frankrijk en Engeland. Hij heeft in deze fase van zijn loopbaan een stevige thuisbasis nodig. PSV heeft hem voor twee seizoenen gehuurd en er is een optie tot koop. “Ik wil het vertrouwen van PSV niet beschamen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here