Home Nieuws ‘Vijftien sprintjes van Noa Lang’ na zijn invalbeurt onderwerp van gesprek bij...

‘Vijftien sprintjes van Noa Lang’ na zijn invalbeurt onderwerp van gesprek bij De Telegraaf: ‘Dat is niet handig’

6844
0

Volgens Valentijn Driessen moet er een onderzoek komen naar de medische staf van PSV.

De journalist vindt het belachelijk dat dit kan met een dusdanig belangrijke speler. Noa Lang deelde onlangs een bericht op Instagram over een drietal verkeerde diagnoses. Journalist Mike Verweij vertelt tijdens de podcast Kick-Off van De Telegraaf dat hij het geen slimme actie van de buitenspeler vond, net zoals Peter Bosz eerder benoemde.

“Dat kun je ook intern bespreken. En ik hoorde dat ze hem na zijn eerste invalbeurt vijftien sprintjes hebben laten lopen. Dat is niet heel handig. Kennelijk verwijt hij dat de medische staf.” Driessen vindt dat iets te makkelijk beredeneerd. “Daar ligt ook een verantwoordelijk voor een speler. Als je je geblesseerd voelt, of je komt net terug van een blessure en ze zeggen: ‘vijftien sprintjes trekken’, dan kun je ook zeggen: ‘Dankje, koekoek, daar begin ik niet aan.’”, wijzen de heren bij De Telegraaf vermoedelijk naar de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo waarin Noa Lang als invaller zijn opwachting maakte.

Na verschillende wedstrijden wordt er geregeld nog extra arbeid verricht door invallers dan wel wisselspelers in de vorm van sprint- dan wel loopoefeningen.

Driessen wil zich vooral focussen op de ‘blunders’ van de medische staf, die wellicht geenszins blunders te noemen zijn. Dat zou onderzoek eerst moeten uitwijzen. Feit is dat er bij PSV al een aantal seizoenen op rij wel sprake is van veel blessures. Of die vele blessures met de werkwijze van de medische staf te maken hebben is uiteraard een ongeoorloofde zwart-wit conclusie. Bij De Telegraaf reageert men wat stelliger en uitgesproken.

“Wat wel heel erg is, is dat drie keer de verkeerde diagnose is gesteld. Dat is wel een aanklacht voor de hele medische staf. Niet alleen in dit geval, maar ook voor andere spelers. Wie wil er nou nog behandeld worden door de medische staf? Wie gelooft nou nog hun diagnoses? Er zal bij PSV een onderzoek gaan plaatsvinden naar de medische staf, dat kan niet anders. Dit is kapitaal waarmee je aan het gokken bent, je kunt je het niet permitteren om drie, vier diagnoses te stellen. De daders gaan echt aan de hoogste boom”, aldus een uitgesproken Valentijn Driessen, die weer eens geen maat weet te houden in zijn analyse.

Bovendien kijkt Driessen naar ‘what could have been’, als Lang wel op tijd fit was geweest voor de wedstrijden tegen Borussia Dortmund in de Champions League, waarna de Eindhovenaren het toernooi moesten verlaten. “Met Noa Lang had je misschien wel van Dortmund gewonnen. Dan had je misschien wel de finale gespeeld en was Lang misschien wel 25 of 30 miljoen waard geweest.”


Vorig artikelLuuk de Jong wijst naar nieuwe uitshirt, Valentijn Driessen: ‘PSV wordt volgend seizoen weer landskampioen’
Volgend artikelHet ‘protest’ over het logo net na een kampioenswedstrijd roept onder tal van fans ook onbegrip op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in