Home Nieuws Viergever zag een sterk en fit PSV: ‘Ajax had moeite met kansen...

Viergever zag een sterk en fit PSV: ‘Ajax had moeite met kansen creëren’

23
0

Een ieder heeft zo zijn zienswijze en analyse van de topper tegen Ajax. Nick Viergever blikt 3 dagen later terug op de wedstrijd en zag dat Ajax moeite had om kansen te creëren tegen PSV.

Viergever zag een tegenstander die op was na 90 minuten. De verdediger had het gevoel dat PSV in de slotfase nog de meeste lucht over had.

“Ajax is een ploeg met heel goede spelers, maar het was voor hen lastig om tegen ons iets te creëren”, zegt Viergever in Voetbal International.

“Wij hebben bepaalde principes over hoe we willen verdedigen en als het bij ons compact staat, is het voor elke tegenstander lastig om de oplossing te vinden. Wij laten ons dus niet gek maken als een tegenstander wat langer de bal heeft en ook niet als wij een keer op achterstand komen, dan weten we ook gewoon wat ons te doen staat.”

Viergever zag een soms onzeker Ajax. “Je merkte dat Ajax beducht was voor onze omschakelmomenten. We hadden dat een paar keer beter kunnen uitspelen, maar als een tegenstander doorheeft dat je er heel snel en gevaarlijk uit kunt komen, is dat gunstig. Het boezemt angst in.”

Volgens Viergever is PSV ‘groeiende’, maar ligt er nu al een goede basis. “We hebben veel jonge spelers die zich ontwikkelen, dat is mooi om te zien. Wij hebben dit seizoen een brede selectie en je hebt kunnen zien dat we fit zijn. Wij hadden twee dagen minder rust gehad dan Ajax, maar hadden aan het einde nog energie, terwijl zij het zwaar hadden.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here