Home Nieuws Viergever teleurgesteld maar winters vertrek wordt door Schmidt uitgesloten

Viergever teleurgesteld maar winters vertrek wordt door Schmidt uitgesloten

723
0

Nick Viergever is al maandenlang geen basisspeler meer en heeft het niet meer voor het zeggen centraal achterin de defensie.

De verdediger baalt daar ontzettend van maar weet dat hard werken de enige remedie is. Voor Roger Schmidt staat het buiten kijf dat Viergever belangrijk is en niet mag vertrekken deze winter.


“We hebben al onze spelers nodig, zeker nu we weten dat we doorgaan in de Europa League”, zegt Schmidt woensdagmiddag tegen De Telegraaf. “We hebben veel wedstrijden en hebben zeker ook ervaren spelers nodig in onze jonge selectie.”

Viergever zal donderdagavond met Timo Baumgartl het centrum invullen met een basisplaats. Zo kan de verdediger zich in de Europa League-wedstrijd tegen Omonia Nicosia weer laten zien.

“Natuurlijk was het moeilijk voor Nick de laatste maanden, maar als hij speelde, deed hij het goed. Het jaar zit er bijna op, maar ik ben blij met Nick en zijn motivatie. Hij moet in topvorm komen en vechten voor zijn positie, want we hebben goede concurrentie nodig voor het team. Zodat iedereen elkaar pusht naar de beste performance. Hoewel het de laatste tijd niet makkelijk voor hem was, bleef zijn inbreng heel positief voor het team.”

Viergever weet wat er van he verwacht wordt donderdag maar baalt nog steeds van het feit dat hij gen basisspeler meer is. “Het is een gek jaar. Ik ben geblesseerd geraakt in de voorbereiding en heb daarna corona gehad. Ik ben gewend geweest om altijd te spelen en heb bij PSV ook twee jaar alles gespeeld. Het is nu anders gelopen”, zegt Viergever op de persconferentie daags voor de de Europese avond tegen het Eindhovens Dagblad. “Ik ben daar teleurgesteld over, maar sta toch altijd klaar als het nodig is.”

“De andere jongens doen het goed. Maar je bent zelf sportman en je wilt altijd spelen. Die motivatie moet je hebben en die heb ik zeker. Ik blijf erop gebrand om te spelen”, vervolgt Viergever, die naar eigen zeggen fit is. “Ik werk hard en doe er alles aan. Ik voel me goed en heb in de wedstrijden die ik speelde dat steentje kunnen bijdragen. Van corona ben ik een paar dagen goed ziek geweest, alsof het een soort griep was. Ik was ook vermoeid de weken daarna. Met mij gaat het nu goed.”


Facebook Comments