Home Nieuws Viergever haalt uit: ‘Tweede plaatsen tellen niet’

Viergever haalt uit: ‘Tweede plaatsen tellen niet’

54
0

Nick Viergever laat te pas en te onpas weten blij te zijn met zijn nieuwe werkgever. De Rotterdammer voelt zich bij PSV inmiddels op zijn plek en kijkt daarbij ook nog even achterom.

Viergever veegt de vloer aan met een bepaalde vorm van arrogantie die de Amsterdammers zo kenmerken. Bij Ajax vinden ze namelijk dat je al met 1-0 voorstaat zodra je het veld opstapt. De waarheid ligt natuurlijk anders, zeker gezien de kwetsbare selecties en elftallen van de afgelopen jaren. Viergever denkt er zo het zijne van.

“‘Een aantal tweede plaatsen heb ik, maar die tellen niet”, vertelt de linkspoot in een uitgebreid interview met Voetbal International“Hier weten ze inmiddels wél allemaal hoe het voelt om de titel te pakken. Daar ging het het afgelopen seizoen bij PSV om. Winnen.”

“Het hoefde niet altijd mooi voetbal te zijn. Daar vonden heel veel mensen wat van, maar ik niet. Ik vond dat we bij Ajax vorig seizoen al moeite genoeg hadden met onszelf. Ik vond dat Ajax eerst zelf maar eens alles moest gaan winnen. Ik had bij Ajax echt niet het idee dat we zomaar onze wedstrijd zouden winnen.”

“Het was niet zo dat ik het gevoel had dat de drie punten al binnen waren als het team het veld op kwam”, stelt hij. “Ajax heeft het in best veel wedstrijden behoorlijk lastig gehad.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here