Home Nieuws Vier jaar PSV bleek voor Schmidt te lang: Was PSV directie te...

Vier jaar PSV bleek voor Schmidt te lang: Was PSV directie te star met het aanbieden van twee jaar verlenging?

422
0

In een item van PSV TV, wat maar liefst 8 minuten duurde zonder dat er inhoudelijk echt iets gezegd werd, sprak Roger Schmidt over zijn beslissing PSV te verlaten.

Er zullen tal van redenen zijn die de Duitser niet de moeite waard om openbaar te maken maar als we het boek van Schmidt erbij pakken, leert dat ook dat de Duitse trainer een periode van twee jaar doorgaans precies genoeg vindt om ergens als trainer werkzaam te zijn. Het is niet gezegd dat dat nu de voornaamste reden tot vertrek is want de Duitser schrijft in zijn boek ook dat hij het liefste werkt met een vaste kern spelers niet groter dan 12 tot 13 spelers. Die insteek heeft hij bepaald niet aangehouden in zijn periode bij PSV. Wel dient gezegd te worden dat blessures en Corona besmettingen veel roet in het eten wist te gooien.

Automatisch komt dan de vraag naar voren of er geen mogelijkheid bestond dat PSV en Schmidt een contractverlenging van een jaar met elkaar zouden aangaan in plaats van twee jaar. Daar worden verder geen mededelingen over gedaan.

‘Ik heb wat tijd gehad om na te denken over mijn toekomst als trainer. En daarin past nog eens twee jaar coach van PSV blijven niet. Uiteindelijk heb ik geluisterd naar mijn gevoel.’ Aan de club, de spelersgroep of het transferbeleid ligt het niet, benadrukt Schmidt. ‘Het gevoel is top, dat waardeer ik ook. Het heeft niks te maken met het financiële aspect, het budget of het perspectief. Het is iets totaal anders. Ik moest beslissen of ik 4 jaar bij PSV wilde blijven. De enige vraag is of ik vier jaar lang bij PSV wil blijven. Vier jaar is voor een trainer een heel lange periode. Er is niet één specifieke reden. Ook geen andere club. Ik denk dat ik mijn loyaliteit wel heb getoond.’

Schmidt vond het belangrijk om zijn beslissing nú bekend te maken. ‘Ik zie een grote kans om deze zomer op topniveau te eindigen met het team. We strijden nog steeds op drie fronten. Het was goed om nu een beslissing te nemen, omdat het dan voor iedereen duidelijk is. Dan kunnen we ons gaan focussen op de wedstrijden. Als we de beker of de competitie zouden winnen of allebei, en misschien ook wel de finale van de Conference League halen, dat is mijn grote motivatie. Om dat als einde te hebben hier bij PSV, zou voor iedereen fantastisch zijn. Daar zal ik voor vechten’, besluit Roger Schmidt.


Vorig artikelSprak Henk Fraser mysterieus? ‘Fraser heeft een club in gedachten waar niemand aan dacht, club die bij hem past’
Volgend artikelBoscagli, Teze en Obispo bevestigen dat mededeling Schmidt een grote verassing was

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in