Home Nieuws VIDEO | Slechte Turkse verliezers en onrust in Eindhoven

VIDEO | Slechte Turkse verliezers en onrust in Eindhoven

2502
0

Groepen Turkse fans wisten zich zaterdagavond met name in Eindhoven maar ook in Den Bosch niet te beheersen voor en na afloop van Nederland – Turkije.

Met name in de Kruisstraat en op de Woenselse Markt waren er vechtpartijen tussen twee groepen, waarbij onder andere met flessen en stoelen is gegooid. Met name op de Woenselse Markt liep het na de wedstrijd flink uit de hand. De politie greep in en voerde meerdere charges uit. Er werden meerdere arrestaties verricht.

Al tijdens de wedstrijden was er in en rond de Kruisstraat sprake van onrust. Kort na afloop van het EK-duel tussen beide landen kwam het tot confrontaties op de Woenselse Markt. Op het plein vlogen terrasstoelen door de lucht en er werd met flessen en glazen gegooid. Volgens omstanders ging het om een confrontatie tussen Turkse en Syrische groepen. Er zijn door de politie Syrische vlaggen in beslag genomen. Rond 00.30 uur keerde de rust enigszins terug.

Ook in Den Bosch wisten verschillende Turkse fans zich niet te beheersen. In het gros van de steden wisten de voetbalfans zich wel te gedragen en ontstond er een mooi voetbalfeest tussen zowel Nederlandse als Turkse fans. In onderstaande video de onrust op de Woenselse Markt in Eindhoven, waar bleek dat een groep Turkse fans slecht met het verlies om wist te gaan. Het ging er stevig aan toe getuige de beelden in de video onder de foto.

In Den Haag verdienen een aantal Turkse fans juist wel de complimenten voor hun gedrag. Een journalist van De Telegraaf werd ontzet door Turkse fans nadat de betreffende journalist werd bekogeld en aangevallen door Nederlandse voetbalfans.


Vorig artikelSteven Bergwijn frustreert Nederland: Analisten halen hard uit en roepen om Malen
Volgend artikelZijn het de vele haatberichten die de ‘ongeïnteresseerde’ houding bij Memphis teweeg brengen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in