Home Nieuws Via een omweg geeft Gözübüyük na PSV – RKC toch openheid van...

Via een omweg geeft Gözübüyük na PSV – RKC toch openheid van zaken: ‘VAR bevestigt’

11549
0

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük lijkt sinds zijn beruchte moment in de Kuip van afgelopen april, wat voorzichter te zijn in zijn commcunicatie.

De inmiddels veel besproken scheidsrechter reageert vrijwel niet meer voor camera’s om zijn beslissingen te bespreken maa rkiets zorgvuldig zijn momenten uit. De beslissingen van de leidsman worden de laatste tijd ook vaak betwist en dus heeft Gözübüyük redelijk vaak iets uit te leggen. Daar zit echter zorgvuldigheid achter.

Het duurde maanden achtereen alvorens Gözübüyük een reactie gaf op de veel besproken strafschop in de Kuip maar na PSV – RKC reageert de scheidsrechter sneller. Wel heeft hij dit via een omweg gedaan. Er werden slechts regels nageleefd, stelt de scheidsrechter.

Door RKC en haar trainers, spelers en begeleiders werd het geheel een ’topclubpenalty’ en ‘een goedmakertje’ genoemd. Kortom, er heerste woede in het RKC kamp. Temeer omdat de scheidsrechter weigerde na PSV-RKC voor de camera te verschijnen. Door een toevalligheid kwam er toch openheid van zaken. Vandaag Inside-gast Özcan Akyol kreeg wel een appje van Gözübüyük. De leidsman gaf openheid van zaken en legde aan Akyol uit waarom hij PSV een strafschop toekende.

“Gözübüyük zegt: Ik heb gewoon de regels gevolgd. Hier fluit je ook voor op het middenveld. Of laat je doorspelen? De VAR zei ook dat het een penalty was. Ik zie de hak van Mulder op het hoofd van Simons komen, fluit direct en VAR bevestigt de penalty”, aldus Akyol over de uitleg van de scheidsrechter. Of Gözübüyük blij is met de openheid van zaken via een Tv-programa, laten we als vanzelfsprekend in het midden.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here