Home Nieuws VI wijst naar RvC PSV inzake eventuele derde plaats, waarbij ontslag Van...

VI wijst naar RvC PSV inzake eventuele derde plaats, waarbij ontslag Van Nistelrooij reëele optie was

3416
0

Hoe zou de stemming tegen het einde van seizoen 2013-2014 in de toenmalige Raad van Commissarissen van PSV zijn geweest?

Het betrof een periode waarin het elftal van de startende trainer Cocu op de vierde plaats afstevende. Was destijds een eventueel ontslag van de trainer in zijn eerste jaar een reële optie voor de destijds zittende RvC leden of heerste er zo net voor het WK in Brazilië een ander topsport klimaat dan nu het geval is?

De vraag is interessant te noemen omdat Voetbal International deze week bij monde van PSV clubwatcher Marco Timmer melding wist te maken van een mogelijk ontslag van trainer Ruud van Nistelrooij bij het mislopen van de tweede plaats.

Met Ruud van Nistelrooij nog aan boord was een eventueel verlies in Alkmaar hem mogelijk fataal geworden, wist Marco Timmer deze week te melden. Dat mag vrij opmerkelijk worden genoemd. Het zou de woorden en uitspraken van de opgestapte trainer van enkele maanden geleden nog meer kracht bij zetten. Op de vraag wie er nu echt de baas is bij PSV antwoordde Van Nistelrooij net na het vertrek van John de Jong: ‘Dat is wel duidelijk wie er de baas is bij PSV’, antwoordde Van Nistelrooij verwijzend naar de raad van commissarissen.

Mogelijk wilde Ruud van Nistelrooij middels zijn opstappen een mogelijk ontslag na AZ – PSV voor zijn. Toch heeft de uitspraak van Timmer over bepaalde signalen vanuit de RvC meer weg van stemmingmakerij dan realisme prediken want een beginnende trainer aanstellen betekent ook risico incalculeren en tegenvallende resultaten accepteren.

Ruud van Nistelrooij werd wel degelijk gedekt door de directie. Een ontslag van de coach na AZ – PSV zou de directie ook in een lastig parket hebben gebracht wat betreft het functioneren. PSV-clubwatcher Marco Timmer houdt bij VI Pro deze week in ieder geval voet bij stuk inzake de signalen vanuit de RvC over een mogelijk later ontslag na AZ – PSV van het inmiddels vertrokken clubicoon.


Vorig artikelDoor PSV fans bekritiseerde Telegraaf-journalist én brenger van de ‘boodschap’, schiet in de verdediging
Volgend artikelFred Rutten zag vertrek Van Nistelrooij niet aankomen en wijst naar Van Aanholt: ‘Hij heeft nog wat goed te maken’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in