Home Nieuws VI spreekt over conflicten en spanningen: ‘Van Bommel en John de Jong...

VI spreekt over conflicten en spanningen: ‘Van Bommel en John de Jong botsen’

90
0

De slechte resultaten van PSV zijn voor menig medium aanleiding om de situatie in het Philips Stadion eens nader onder de loep te nemen.

Weekblad Voetbal International concludeert in ieder geval vrij scherp en stelt dat de spreekwoordelijke tent in de fik staat bij PSV. Of dat daadwerkelijk zo is valt nog te bezien. Mark van Bommel zou botsen met technisch manager John de Jong en zijn scoutingteam. De kop van het artikel doet waarschijnlijk erger vermoeden dan daadwerkelijk het geval is.

Als één van de oorzaken noemt voormalig PSV watcher én huidig Ajax watcher dat Mark van Bommel de betere voetballer was dan John de Jong en dat daardoor al scheve verhoudingen zijn ontstaan gezien het dominante karakter van Mark van Bommel. Het is erg makkelijk gesteld en heeft meer weg van een niet logische aanname dan van een reëel feit.

In de periode dat Marcel Brands de technische scepter zwaaide bij PSV was het bijvoorbeeld nooit een punt van discussie dat Cocu de betere voetballer was maar een voorheen mindere voetballer als baas had.

Het weekblad weet in ieder geval stellig te melden dat er momenteel veel onrust is op De Herdgang. Volgens Voetbal International lijkt de ‘op het oog zo gemoedelijke club momenteel verdeeld in kampen’.

Van Bommel volgde een jaar geleden de plotseling vertrokken Phillip Cocu op, terwijl De Jong werd aangesteld als de vervanger van Marcel Brands. De twee kennen elkaar goed, maar volgens VI zorgt de veranderde hiërarchie voor spanningen. ‘Van Bommel was een betere voetballer dan De Jong, maar de laatste is nu wel de baas van de dominante trainer. Dat wringt.’

Terwijl het ‘zwartepieten over de slechte prestaties achter de schermen is begonnen’, is er ook onvrede bij Van Bommel over de huidige selectie. van Bommel zei in september meermaals dat hij een betere selectie heeft dan vorig seizoen. Onhandig richting Angelino, Lozano en Luuk de Jong, stelt VI. ‘De trainer wilde nog een voetballende verdediger en middenvelder hebben. Ze kwamen niet.’

Ook worden eerdere woorden van Marcel Brands gewogen. De td van Everton sprak enkele maanden geleden uit dat Aziz Behich en Trent Sainsburry onder zijn leiding niet waren gekomen als de scoutingsafdeling niet op één lijn zou zitten met de wensen van de trainer. Brands gaf aan te verwachten dat dit John de Jong niet nog een keer zou gebeuren.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here