Home Nieuws VI richt pijlen op voortdurend ‘geschuif’ van Nistelrooij op middenveld | ...

VI richt pijlen op voortdurend ‘geschuif’ van Nistelrooij op middenveld | Statistieken Guti uitmuntend

1020
0

Hoe vaak zou Marcel Brands aan Ruud van Nistelrooij vragen of hij zijn stempel op het eerste elftal kan plakken?

Volgens het Eindhovens Dagblad verzocht Marcel Brands Ruud van Nistelrooij al eerder meer zijn handtekening onder het spel van PSV te zetten omdat de ploeg nog geen herkenbaar voetbal wist te spelen. Een goede maand voor het einde van de competitie is er nog weinig anders dan enkele maanden terug. Het houdt allemaal niet over wat PSV de fans weet voor te schotelen. Het komt de coach geregeld op kritieken te staan en daar hoort kritiek vanuit de media nu eenmaal ook bij.

Zo richt Voetbal International deze week de pijlen op het voortdurende geschuif op het middenveld. Want geschuif is het inmiddels wel geworden. Die conclusie kan met recht worden getrokken, ook al zijn er zo nu en dan gegronde redenen voor. Van Nistelrooij wijst op zijn beurt naar de wisselende tegenstand, vorm van spelers en naar tactiek maar feit is wel dat Ruud van Nistelrooij een wedstrijd of 6 voor het einde van de competitie geen vaste formatie op het middenveld heeft gevonden. Joey Veerman, Xavi Simons, Erick Gutiérrez, Guus Til, Ibrahim Sangaré. Het is een tombola geworden waarin niemand meer zeker is van zijn plaats, behalve Simons. Echter wordt er met zijn basisplaats ook behoorlijk geschoven als het over zijn positie gaat.

‘Ik speel graag met een 6, een 8 en een 10. Dat zegt zal iets over het middenveld dat ik graag zie. Dat zijn bepaalde types voor mij. Maar daarin heb je ook verschillen. Je hebt een 10 die handig is in de kleine ruimte, maar ook een 10 die meer loopt en wat vaker voor het doel komt’, zegt de trainer tegen het weekblad.

Hoe zou bijvoorbeeld Érick Gutiérrez tegen deze uitleg aankijken? We kunnen inmiddels wel concluderen dat de Mexicaan, aanvoerder van zijn land, een soort van joker is geworden voor de trainer. Eerder gebruikte Roger Schmidt Ritsu Doan al als een joker. De cijfers van de Mexicaan spreken ook boekdelen; zijn cijfers zijn machtig te noemen. Met Guti presteert PSV veel beter dan zonder Guti, rekent VI voor.

‘Het is zeer aannemelijk dat Van Nistelrooij Gutiérrez de komende wedstrijden laat staan’, schrijft Marco Timmer. ‘De Mexicaan was tegen Excelsior de speler op het veld met de meeste schoten (4), balcontacten (118), succesvolle passes (84), gewonnen duels (12), balheroveringen (10) en gewonnen tackles (4)’, is Timmer duidelijk over de prestaties van de aanvoerder van Mexico.


Vorig artikelIs er sprake van een ‘eenvoudig’ programma gezien de moeite die PSV kent wedstrijden te winnen?
Volgend artikelAnalisten geloven in tweede plaats voor PSV: ‘Spelers lieten daar zien pal achter van Nistelrooij te staan’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in