Home Nieuws VI richt pijlen op van der Wallen: ‘Dan moet hij zelf algemeen...

VI richt pijlen op van der Wallen: ‘Dan moet hij zelf algemeen directeur worden’

2191
0

Daags na de overwinning tegen Feyenoord gaat het eigenlijk meer over de bestuurlijke situatie waar PSV zich in begeeft dan over de winst op Feyenoord.

Vrijwel ieder medium in Nederland vlieg er hard en scherp in als het over de situatie bij de club gaat. Er zou een bestuurlijke crisis heersen, een machtsstrijd gaande zijn en zo gaat het maar door. Vrijwel iedere PSV watcher heeft zo zijn eigen visie op het geheel. Dat geldt ook voor PSV clubwatcher Marco Timmer van Voetbal International.

De clubwatcher was zaterdag te gast in het Philips Stadion om van Marcel Brands de gang van zaken aan te horen. Na de mediabijeenkomst in het Philips Stadion ontstond er nog meer onduidelijk, vonden diverse journalisten en analisten. Zo denkt Timmer te hebben geconstateerd dat niet Marcel Brands de baas is bij PSV maar president-commissaris Robert van der Wallen.

Timmer baseert zijn mening ook op gebeurtenissen van enkele maanden geleden. Hoe was het een half jaar geleden gesteld met het functioneren van John de Jong? Daarover stelt het weekblad: ‘Vreemd is dan wel dat juist dezelfde raad van commissarissen vorig jaar nog het contract van De Jong verlengde tot medio 2024. Ze hebben zichzelf daarmee een brevet van onvermogen opgespeld door John de Jong direct te willen laten hangen nadat hij iets zeer tegen de zin van de rvc deed’, schrijft Timmer over de situatie rond de directie en de RvC.

Timmer gaat verder. ‘Van der Wallen en in zijn kielzog Ton van Veen’, wijst Timmer naar het mede RvC lid, ‘zal na deze zaak goed moeten nadenken over de rol van de rvc en de koers die hij wil varen met PSV. Indien de voorzitter van de raad van commissarissen wil bepalen, moet hij zelf algemeen directeur worden’, is Timmer stellig over de rol van Van der Wallen.

‘Met Brands heeft Van der Wallen dan al zijn technische zwaargewicht in huis. Dan mogen zij met hetzelfde budget waarmaken wat onder Gerbrands en De Jong de laatste jaren niet lukte: De landstitel terugbrengen naar Eindhoven’, aldus Marco Timmer namens Voetbal International.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here