Home Nieuws VI redacteur lovend: ‘Hij heeft zo’n waanzinnige waarde voor PSV’

VI redacteur lovend: ‘Hij heeft zo’n waanzinnige waarde voor PSV’

3290
0

Op de burelen van Voetbal International volgt men de zegereeks van PSV in de Eredivisie op de voet.

PSV clubwatcher Marco Timmer trok maandagmorgen de voorzichtige conclusie dat PSV bij het bereiken van de winterstop misschien al wel landskampioen is omwille van de eventuele voorsprong die op concurrent Feyenoord tegen die tijd zou kunnen hebben. Redacteur Pieter Zwart constateert dat het goede spel van PSV niet kan worden los gezien van het aantrekken van Jerdy Schouten.

Pieter Zwart stelt vast dat de foutloze reeks in de Eredivisie mede komt door het subtiele en nagenoeg foutloze spel van Jerdy Schouten. Zwart noemt Schouten inmiddels een onmisbare schakel voor de ploeg van Peter Bosz. Zwart kijkt ook wat verder vooruit en ziet in Schouten de ideale middenvelder naast Frenkie de Jong in het Nederlands elftal.

“Ik denk dat Schouten de meest onmisbare speler bij PSV is”, begint Zwart in een video-item van Voetbal International, genaamd ZSM. “Ze hebben eigenlijk ook niemand anders die op zijn plek kan spelen. De tweede helft tegen Heracles Almelo deed Joey Veerman dat”, stelde Zwart vast, die ook zag dat Schouten een indrukwekkende 100% passnauwkeurigheid wist te noteren in Almelo.

“Dat Schouten in de rust gewisseld werd, zegt denk ik veel over hem”, gaat één van de hoofdredacteur van Voetbal International verder. “Bosz weet dat als hij Schouten richting het Champions League-duel met Lens kwijtraakt door een blessure, ze bij wijze van spreken dat duel beter niet kunnen spelen. Hij heeft zo’n waanzinnige waarde voor PSV”, klinkt het vanaf de burelen van Voetbal International. En dus lonkt Oranje en mogelijk zit er veel meer in het vat voor Schouten dan alleen een selectie.

Als het aan Zwart gaat Schouten minuten maken onder Ronald Koeman. “Het EK 2024 komt er natuurlijk aan en Koeman is nog steeds een beetje zoekende op het middenveld. Ik denk wel dat Schouten de ideale partner van Frenkie de Jong is. Het is natuurlijk ook veel over Tijjani Reijnders gegaan. Als je ziet hoe hij speelt bij AC Milan, in een hele aanvallende rol. Bij AZ had hij Jordy Clasie naast zich als balansbewaker en was Reijnders ook de loper”, aldus Pieter Zwart over de uitmuntend spelende Jerdy Schouten.


Vorig artikelClubwatcher voorziet einde titelrace in december: ‘Het kan bij de winterstop beslist zijn’
Volgend artikelPeter Bosz wijst naar fans Lens en hoopt op massale support PSV-fans in het Philips Stadion

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in