Home Nieuws VI: PSV favoriet voor de landstitel

VI: PSV favoriet voor de landstitel

13
0

Net als voor aanvang van het seizoen is PSV ook komend seizoen favoriet om wederom de landstitel te veroveren, schrijft VI op de website. Een aantal prominenten werden door het blad gevraagd om de favoriet voor de landstitel aan te wijzen.

De zogenaamde kenners zouden geen kenners zijn als ze vast blijven houden aan succes voor het Ajax van Peter Bosz. Het zwalkende Ajax voert duidelijk wanbeleid en zal dit seizoen vermoedelijk naast de bovenste plaats gaan grijpen. Ieder seizoen opnieuw moet de ploeg het met eigen jeugd doen, ieder seizoen schiet het tekort vanwege de onervarenheid van dezelfde jeugdige spelers en er lijkt op voorhand weer niets te veranderen nadat de leerschool van vorig seizoen blijkbaar niets heeft opgeleverd.
Zes Europaleague wedstrijden én een eliminatie tegen Rapid Wien verder, denkt de directie het opnieuw met jeugd te kunnen stellen in de kwalificatie voor het belangrijke Champions League toernooi. In de competitie zijn de mannen van Peter Bosz naar alle waarschijnlijkheid ook niet stabiel genoeg om het ervaren en standvastige PSV van de troon te stoten. In Rotterdam zou alles anders zijn dit seizoen. Volgens de spelers zelf is het elftal veel en veel verder dan vorig seizoen maar waarom dat dan juist in de wedstrijd tegen PSV niet zichtbaar was, blijft een raadsel. Tactisch is Giovanni van Bronckhorst niets verder dan vorig seizoen omdat de vriendelijke Feyenoord trainer gewoon geen groot tacticus is. Waarom een speler als Elia of Dirk Kuijt ‘ weer een jaar verder en sterker zou zijn’, is ook een vraagteken.
Voor het gros van de prominenten is het genoeg om PSV als favoriet aan te duiden. Ajax heeft met VI-hoofdredacteur Christiaan Ruesink één stem en Feyenoord ook één stem, namelijk die van FOX Sports presentator Kees Jansma. Met name Emile Schelevis ziet PSV als grote kanshebber. De Rotterdammer ziet PSV ook nog als favoriet als er nog een dragende speler zou vertrekken.  ‘Ook als er nog een topspeler zou worden verkocht. PSV heeft én geld genoeg én inmiddels weer status voor goede vervangers.’


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here