Home Nieuws VI over landstitel PSV: ‘De rol van Phillip Cocu en zijn staf...

VI over landstitel PSV: ‘De rol van Phillip Cocu en zijn staf is cruciaal’

11
0

Weekblad VI prijst de rol van Phillip Cocu in de aanstaande landstitel van PSV. De rol van de coach en zijn staf mag niet worden onderschat, stelt het weekblad. Er wordt dan gedoeld op de speelwijze in combinatie met de aanwezige kwaliteiten. Ook Guus Hiddink speelt een rol in de PSV successen.

“De rol van Phillip Cocu en zijn staf is cruciaal in dit verhaal”, schrijft hij in zijn analyse voor Voetbal International. “De trainer is aangesteld om lastige keuzes te maken en die neemt hij dit seizoen volop. Dat Cocu daarbij niet naar naam en faam kijkt, maar puur naar wat hij denkt nodig te hebben in een wedstrijd, bewijst hij meer dan ooit”, constateert Timmer.

“Luuk de Jong, Gastón Pereiro, Bart Ramselaar, Joshua Brenet, Daniel Schwaab, Derrick Luckassen en Steven Bergwijn kunnen daar bijvoorbeeld over meepraten”, legt hij uit. “Allen werden door Cocu zonder pardon voor één of meer wedstrijden op de bank gezet. Dat er dit seizoen in plaats van een muitende spelersgroep desondanks een hecht Eindhovens collectief is ontstaan, is de verdienste van de coach.”

“Guus Hiddink, een van de leermeesters van Cocu, was een kei in het managen van groepsprocessen, en belangen en verwachtingen bij zijn spelers”, vervolgt Timmer. “Ook Cocu lijkt juist dat onderdeel steeds beter te beheersen. Geregeld schoof er dit seizoen een ontevreden speler bij hem aan. Bij de een ging een transfer niet door, bij een ander voelde de reservebank hard en koud aan”, blikt hij terug.

“Cocu heeft er richting media geen geheim van gemaakt dat het soms lastige gesprekken waren die hij moest voeren”, weet Timmer. “Kennelijk sloeg hij bij ieder individu de juiste toon aan waarbij er ruimte was voor emoties, maar uiteindelijk ook begrip voor elkaars standpunt. Na die ontmoetingen konden beide partijen weer door één deur met een gemeenschappelijk doel”, besluit de verslaggever.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here