Home Nieuws VI journalist richt kritische pijlen op Brands en lijkt aan stoelpoten van...

VI journalist richt kritische pijlen op Brands en lijkt aan stoelpoten van Nistelrooij te zagen

11216
0

Sinds afgelopen donderdagavond is PSV nog in de race om de landstitel én in de race om de nationale beker.

Seizoen 2022 -2023 kan voor PSV en dus ook voor de door Marcel Brands aangestelde hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij een succesvol seizoen worden. Dat het vertrouwen in een goed einde van het lopende seizoen onder de fans stukken geringer is dan bij de directie van de club is een vanzelfsprekend gegeven. In de topsport werkt het nu eenmaal zo dat een coach pas aan het einde van de rit op zijn prestaties kan worden afgerekend. En dus is het rustig bij PSV. De situatie kan ook vanuit een ander perspectief worden bekeken. De beginnende hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij staat slechts op zes punten achterstand op de koploper, waar de trainer al veel meer ervaring in zijn tas heeft zitten.

Niet alleen onder de fans en achterban van de club is het vertrouwen in een goede afloop van het seizoen over het algemeen vrij gering, maar ook het landelijke journaille heeft weinig vertrouwen in een goede afloop van seizoen 2022 – 2023. Zo lijkt Voetbal International journalist Geert-Jan Jakobs zelfs aan de poten van Ruud van Nistelrooij te zagen. Althans, de journalist vraagt zich af of de PSV directie aan de hand van Marcel Brands mogelijk gaat ingrijpen aan het einde van het seizoen.

Wie de club én Marcel Brands goed kent, weet dat dit niet zal gaan gebeuren. De gedachten gaan terug naar het eerste seizoen van Cocu bij PSV. Ook na een toen matig eerste jaar, hield de club waar coaches al sinds jaar en dag niet zomaar gaan en komen, alle vertrouwen in Cocu en werd dit een seizoen later al uitbetaald in de vorm van een nieuwe landstitel. Jakobs vraagt zich namens VI toch af of Marcel Brands op een koerswijziging gaat inzetten.

“Marcel Brands was voordat zijn tweede periode bij PSV inging overtuigd: Ruud van Nistelrooij moest de nieuwe trainer worden”, begint Jakobs. “Inmiddels presteert PSV niet opperbest en wordt er steeds vaker naar Van Nistelrooij gewezen. Maar ook naar algemeen directeur Marcel Brands”, klinkt het.

“Marcel Brands stelde een onervaren coach aan en zadelde daarmee niet alleen Ruud van Nistelrooij zelf, maar ook PSV op met een probleem”, schrijft Geert-Jan Jakobs in Voetbal International. “De selectie herbergt veel middelmaat, maar het voortdurende gewissel heeft de prestaties niet bevorderd.”

De journalist van Voetbal International vraagt zich dan ook af of het tijdperk Ruud van Nistelrooij bij PSV nog lang gaat duren, of dat Brands een ervarener trainer aan het roer wil zetten. “PSV koerst af op een verloren seizoen. Gunt Marcel Brands zijn trainer de kans om in zijn rol te groeien, of snakt hij inmiddels naar een bewezen vakman?”, aldus een kritische Jakobs in een onnodige analyse over de situatie van Ruud van Nistelrooij bij PSV.


Vorig artikelDe warme gevoelens van Advocaat voor PSV | ‘Niet verwacht dat van Nistelrooij trainer zou worden’
Volgend artikelDick Advocaat houdt rekening met een glansrijke carrière als trainer voor Van Nistelrooij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in