Home Nieuws VI complimenteert PSV: Is het een wonder dat PSV gedeeld bovenaan staat?

VI complimenteert PSV: Is het een wonder dat PSV gedeeld bovenaan staat?

24
0

De aandacht gaat dezer dagen deels logischerwijs uit naar PSV’s grootste concurrent in de strijd om de landstitel.

Het gaat veelal over de miljoenen inkomsten van de concurrent uit Amsterdam, die PSV daardoor op een mogelijke achterstand zou kunnen gaan zetten. De sociale media kanalen staan er vol mee. Deels denken de PSV fans dat de club geen kans meer maakt in de strijd om de landstitel maar wie goed en realistisch kan oordelen ziet dat miljoenen euro’s niet zomaar het verschil maken. Mocht dit wel zo zijn, is de uitschakeling van Juventus en Real Madrid door Ajax meteen onverklaarbaar.

Bovendien staat er voor PSV mogelijk komende weken een sportief drama te wachten, hoewel dat nog geenszins beslist is, maar een financieel drama blijft de club zeer zeker bespaard. Financieel gezien staat de club er uitstekend voor en met het plaatsen voor de voorronde (meerdere voorronden) van de Champions League liggen er voor PSV nieuwe miljoenen in het verschiet om voor de bovenste plaats te kunnen blijven strijden.

PSV is immers al tientallen jaren de meest innovatieve club van de top drie geweest. Een kleiner achterland en kleinere fanbase hebben de club toch tot grote hoogte kunnen laten stijgen. De dag na het wonder van het Europese succes van de Amsterdamse club ziet VI zelfs een prominente rol voor PSV. De club weet immers top te presteren met een gedeelte huidige eerste plaats op de ranglijst, naast het feit dat er de afgelopen vier seizoenen drie landstitels zijn veroverd. Het weekblad wijst op de financiële slagkracht van de club uit Amsterdam, zonder daarbij te kijken naar de miljoenen uitgaven van de club. Want dat er tientallen miljoenen euro’s aan gekochte spelers gespendeerd worden ieder seizoen lijkt bijna iedereen te vergeten.

Voetbal International complimenteert PSV daarom met de successen van de laatste jaren. VI: ‘Gezien de cijfers van Ajax is het bijna een wonder dat PSV na dertig speelronden in punten gelijk staat met de Amsterdammers. Met innovatief beleid zijn de Eindhovenaren erin geslaagd tegen alle wetten in een serie neer te zetten met drie landstitels in vier jaar. Recent werd nog een slimme hoofdsponsordeal gesloten, nadat eerder met onder anderen de Brabantse miljardair Robert van der Wallen een steunfonds was opgericht om de race met Ajax vol te houden. Vraag is natuurlijk wel hoelang het nog duurt voordat ook hier, net als elders in Europa, de rijkste club haar munten gaat omzetten in de meeste punten‘, stelt het blad.

Is het een daarom een wonder dat PSV gedeeld bovenaan staat? Nee, geenszins. De verschillen in de Eredivisie tussen PSV en Ajax zijn er zeker maar niet dusdanig groot om van een ‘Bayern Munchen achtige alleenheerschappij’ te spreken. In de Bundesliga is het verschil in begroting tussen Dortmund en Bayern immens, waar de verschillen in begroting tussen PSV en Ajax stukken kleiner zijn. De Amsterdammers hebben slechts meer eigen vermogen maar daarentegen ook veel hogere spelerssalarissen. Ook zijn de onderlinge verschillen op het veld in de kwaliteiten van de diverse spelers lang niet zo groot als de verschillen in de Bundesliga tussen Dortmund en Bayern.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here